Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak én látom így? Az ilyen...

Csak én látom így? Az ilyen típusú kutyáknak nincs jövője?

Figyelt kérdés
A minap azon gondolkoztam, hogy pásztor/ őrkutyáknak már nincs munkájuk hiszen már nem kell védeni a nyájat vagy őrizni a telepet. Most már nincs rájuk szükség olyan formában mint régen.
2013. okt. 10. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Sokan tartják őket mai napig házőrzésre.

Juhászkutyákkal se terelnek, mégis sok embernek van.

2013. okt. 10. 21:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Viszont csak nagyon kevés embernek lehet ilyen kutyája, mert csak tanyán lehet tartani őket
2013. okt. 10. 21:23
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Kevésbé van rájuk szükség, de azért van még, ahol kellenek.
2013. okt. 10. 21:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kuvaszom van, (már a második, az első februárban pusztult el 13 évesen sajnos:,( Kertesházban lakunk és jól elvan a kutya. Foglalkozunk vele, naponta sétáltatjuk, kirándulgatni visszük, semmi gond nincs vele.

Az első úgy került hozzánk, h nekünk kutya kellett, mindegy milyen, neki meg otthon, így befogadtuk és úgy megszerettük, h többet nem is kell más fajta kutya, csak kuvasz! Szóval ha rajtam múlik, nem fog eltűnni ez a fajta:-)

Am mielőtt befogadtuk volna az első kuvaszt, én dobermanban gondolkodtam, mert szerintem hihetetlen gyönyörű fajta, és véletlenül szintén örző-védő. De ha ezt a funkcióját már nem is tölti be, házikedvencnek még mindig lehet ideális.

2013. okt. 10. 21:43
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Egyébként anyósom is kitalálta, hogy most komondort akar, lesz vele meló, mire lebeszélem róla :D De igény van rá, hogy legyen egy határozott kinézetű, jó ösztönű házőrző a háznál (illetve hát az ösztön sokszor nem is fontos, csak ugasson, azt' jó lesz), szóval eltűnni biztos nem fognak, maximum szelídülnek, nem lesznek annyira bizalmatlanok, mert arra viszont már kevésbé van igény, hogy mindenki másra veszélyes legyen a családon kívül.
2013. okt. 10. 21:51
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
Dehogy nincs! Pl. sokan tartanak komondort. A szüleim is. Imádjuk ezt a fajtát, aranyos, szőrös, nagy maci, másrészt igazi komoly kutya is, nagyon jó házőrző. Hülyeség, hogy csak tanyán lehet tartani, a szüleim sem tanyán laknak. Viszont tény, hogy nagy a mozgásterük, tehát nem árt a nagy kert, nagy porta.
2013. okt. 10. 21:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én külföldön dolgozom egy gazdaságban, ahol birkákat és kecskéket tartanak. Ez olyan környék, ahol nagyon is kell a pásztorkutya, a fegyveres őr és a riasztó mellé. Itt nálunk hat pireneusi hegyikutya van, de népszerű errefelé a kau, káj stb is. Emellett nálunk ugyan nincs, de sokan tartanak kiképzett őrkutyát is: malinois-t, német juhászt, néha holland juhászt. Szóval igenis hasznosak még ezek a fajták, csak nem feltétlenül Magyarországon.
2013. okt. 10. 23:30
 8/9 anonim ***** válasza:
az őrkutyákat szerintem még most is "használják" pl.ház őrzésre,de nagyon sok kutya van kint telephelyeken is...én is ilyen kutyussal dolgozok.A pásztorkutyákról nem tudok nyilatkozni.
2013. okt. 12. 03:55
 9/9 Akiteki ***** válasza:
Nálunk most is mudival terelik a nyájat. Szoktunk velük találkozni séta közben.
2013. okt. 14. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!