Mit adhatok a táp mellé hogy ne legyen folyton éhes?
Figyelt kérdés
van egy keverék kutyusom,haspók és hizékony,ivartalanitott.Voltak sulyproblémái,de leadtuk,aztán most tűrhető,nem csinos,de mikor ettől soványabb,mindig van valami baja,szóval igy a legegészségesebb.Brit Caret eszik,110 g a napi adagja,és iszonyat éhes egészz nap.A jutifalat kekszzet is ugy eszi mint aki két hete nem kapott enni.Ha emelem az adagot,meghizik.Gondoltam a Gréti,Bogi mixre a táp melle hogy felfujja jobban,de a Brit Care kukoricamentes,most akkor hogy adjak neki ilyen mixet ha az kukocirás.Egyéb ami helyettesithető a Bogi mixexel nincs?vagy más ötlet mivel potolhatom ami laktatja?
Én konkrétan semmivel nem pótolnám, egyfelől mert nem baj ha éhes, másfelől meg majd hozzá szokik hogy ennyi az adag. Ha olyat adsz ami pluszba tágítja az amúgy is tág gyomrát csak rosszabb lesz.
2013. okt. 9. 10:37
2/9 anonim válasza:
Vannak ilyen kutyák, akik az átlagosnál jobban szeretik a hasukat, de ez náluk ösztön, nem azért csinálja mert éhezik. Ez csak a gazdik mániája, hogy egész nap etetni kell valamivel a kutyát. Ha jó kondiban van, akkor nincsen ok az aggodalomra és eszedbe se jusson kukoricával tömni a kutyát.
A jutalom kekszet meg felejtsétek el, abban is baromi sok a felesleges tápanyag, amitől meghízik a kutya, ha kedveskedni akarsz, akkor adj neki nagy velőscsontot amin elrágódhat vagy répát, esetleg ha tanítod akkor apró darabokra vágott virslit(de ezzel is csínján).
2013. okt. 9. 10:38
3/9 Imola Ágnes válasza:
A brit-nek van light változata, add azt. Amúgy az én kutyáim is folyamatosan majd éhen halnak, annyira éhesek... egyszerűen van olyan kutya, ami nagyon kajás...bármennyit adsz neki enni, mindíg éhes lesz...
2013. okt. 9. 10:39
4/9 anonim válasza:
Egy egészséges kutya mindig éhes...
2013. okt. 9. 10:47
5/9 anonim válasza:
Azért szerintem nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha ennyire éhes. Az én kutyáim is szinte folyton ennének, nyilván nem adok nekik annyit, amennyit akarnak, de van amikor az átlagnál sokkal jobban jelzik és tényleg úgy viselkednek, mint akik hetek óta nem ettek. Pl. tél előtt is ez van és szerintem ez teljesen normális, én többet is adok ilyenkor. Az emberek is jobban kívánják télen a kiadósabb, táplálóbb ételeket és ez nem véletlen.
Én amúgy vsz. a napi adagot elosztanám két részre, picivel több tápot adnék, vagy leönteném valamilyen langyos zöldséges levessel, az is telít. Meg többet sétálnék vele.
2013. okt. 9. 11:06
6/9 anonim válasza:
Az a jó, ha éhes, de ne adj neki többet! Akkor kezdj el aggódni, ha nem akar enni! Ő legalább jól motiválható jutalomfalattal. Sokmindnre tudnád használni ezt a tulajdonságát. Lehetne vele sportolni, engedelmes feladatokat tanulni, trükköket tanítani neki, stb...
2013. okt. 9. 11:15
7/9 anonim válasza:
Lehet kapni marhabőrből készült különböző formájú rágójátékokat(állatboltokban, dmben, rossmannban, müllernen). Azzal el is foglalja magát valameddig. De bármilyen zöldség/gyümölcs is jó, ami nem mérgező a kutyának, és rágni kell. Ha jóllakottak, akkor is szükségük van arra, hogy rágcsáljanak.
2013. okt. 9. 12:33
8/9 anonim válasza:
A kutyák mindig éhesek,ez a természetes.A farkasoktól örökölték ezt a tulajdonságot.
2013. okt. 9. 12:38
9/9 anonim válasza:
A kutyák mindig éhesek, bármennyit megtudnának enni.Ne adj neki semmit, hidd el mindig bír enni. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!