Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi egyedül töltött idő...

Mennyi egyedül töltött idő nem embertelen a kuytának?

Figyelt kérdés
Még sosem volt kutyám, de mindig imádtam. Most elhatároztuk a férjemmel, hogy a 6 éves fiúnknak veszünk egy kisbarátot. Társas házban lakunk a harmadik emeleten. Vacilálunk a kutya és a cica között, mégpedig azért, mert reggel hétkor elmegyünk otthonról és kb hat fele érünk haza este. Pontosan ezért nem volt eddig állatunk, mert ezt kínzásnak tartom. De egyre több helyen hallom, hogy kistestű kutya sokat van otthon egyedül. Titeket szeretnélek kérdezni, a fent leírt időhatárok sok egy kutyának vagy még belefér? Törődjek bele, hogy amíg nem lesz kertes házunk, nem lesz kutyánk? Köszönöm előre is. (ha valaki esetleg ugyanez kérdésben cica-ügyben is tud segíteni, hálás lennék. Tehát a cica kibír-e ennyit naponta egyedül.)
2013. okt. 7. 11:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
Hű,nem mondod.Akkor nem kötik az orrukra a helyzetet.Csak jobb dolga lenne így is egy kutyának mint a menhelyen!!! Egyébként rengeteg már szobatiszta kutyát lehet találni,ha nem ragaszkodtok a kölyökhöz.
2013. okt. 7. 12:10
 12/27 anonim ***** válasza:
Az idő sem fog megállni,a gyerkőc 2 év múlva nyolc lesz...és így tovább,suliból hamarabb otthon lehet,a kutya pedig még mindig fiatal.Nem tudom,szerintem ki lehet böjtölni.Válasszatok egy nyugodt 1 év körüli kutyát.Sajnos hatalmas a választék.
2013. okt. 7. 12:14
 13/27 A kérdező kommentje:
Nem, nem ragaszkodunk a kölyökhöz. Menhelyre gondoltunk és felnőtt állatot. Ne haragudjatok (és tisztelet a kivételnek), de kiért bántotok? Elég, ha annyit írtok, nem, ez sok idő egy kutyának, ne vegyetek. Megértem. Tisztában vagyok vele, hogy nem a hat éves gyerekem fog reggel egy órával korábban kelni, hogy levigye a kutyát és nem ő fogja kutyaiskolába vinni sem, de jön velem a gyerek, hiszen ez lenne a cél, barát és felelősségvállalás. Azt gondolom, nem vagyok felelőtlen, mivel még csak beszélünk róla, a kutya még nincs meg és meggyőzhető vagyok, ha egy tapasztalt kutyás elmondja a véleményét, elfogadom. Köszönöm mindenkinek.
2013. okt. 7. 12:15
 14/27 Imola Ágnes ***** válasza:
Egy 6 éves gyereknek szerintem is kell kutya, és igen a szülő felelőssége, hogy ezt biztosítsa neki. Szerintem ha egy nyugis felnőtt kutyát választottok, következetesen foglalkoztok vele, akkor nem lesz gond. Neki hatalmas foglalkoztatottság lesz, a reggeli séta, délutáni foglalkozás, esti egészségügyi is...a menhelyen töltött semmittevés után.
2013. okt. 7. 12:23
 15/27 anonim ***** válasza:
3. emeleten lakunk, van egy másfél éves skót juhászunk. Igen a gyerekek nyúztak érte, de mi szülők vállaltuk. Mi reggel 3/4 7-kor megyünk el otthonról és a kisebbik lányom 2 felé viszi sétálni (akkor ér haza a suliból). Szerintem - főleg kezdetben - nem lesz elég az 1 hét szoktatás. A családunk tanév végén gondolta úgy, hogy jöhet az új jövevény, tehát egy egész nyarunk ott volt, hogy szobatisztaságra, mindenféle okosságra megszoktassuk. A cica valamivel könnyebb eset, hiszen nem kell esőben-hóban-dög melegben sétálni vinni, nincs baj a szobatisztasággal. Mi lesz, ha a fiatok délutáni/esti programra is jár majd esetleg, akkor mégkésőbbre tolódik a hazamenetel? Szerintem egyenlőre válasszatok egy cicát, ők is nagyon kedvesek ragaszkodók. Ha pedig nagyobb lesz a gyermek (már tudja önállóan sétálni vinni) akkor bevállalhatjátok a kutyát.
2013. okt. 7. 12:28
 16/27 anonim ***** válasza:
Ágnes.Hétkor mennek el és késő du.hat órakor mennek haza.Azt a kérdező nem írja,hogy a gyerek közben hazamegy e a suliból,de amikor kevesebbért is megtéptek itt embereket a fórumon,hat éves gyerekre,mióta lehet kutyust rábízni,napi rendszerességgel,felügyelet és gyanítom kutyás tapasztalat nélkül?Ha meg nincs a köztes időben sétáltatva,ki sem bírja,vagy csak alig,a következő sétáig.Kedves kérdező,nem a bántó szándék vezet,ha esetleg élesebb a hangvétel,de érdemes lenne ezt az egészet alaposan átgondolni.Reggelente belefér e a hajnali kelés,mert a kutyát le kell vinni pisilni,egyebek,este u.ez,aztán foglalkozni vele,és akkor ott a gyereketek is és magatokra is kell időt szánni.
2013. okt. 7. 12:34
 17/27 Imola Ágnes ***** válasza:
Utolsó....az előbbi hozzászólásaimban 2 alkalommal is leszögeztem, hogy a gyereket nem lehet kettesben hagyni a kutyával. A kérdező normális kérdéseket tett fel. Egy másik válaszomban írtam, hogy csak szakemberrek válasszon kutyát. A kérdező írta hogy kutyaiskolára is gondolt....
2013. okt. 7. 12:39
 18/27 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ez sok idő egy kutyának egyedül!

Reggel oké,hogy leviszitek,de hogy este 6-ig nem bírja ki az is biztos,főleg ha kisebb termetű fajtát szeretnétek.De még a szobatisztaság haggyán.Napi 12 óra egyedül nagyon sok a kutyának.Könnyen rombolhat is.

Egy kutyával rengeteget kell foglalkozni még ha nem is kölyök lesz.Hazaértek fáradtan a munkából a minimum egy 2 órás intenzív mozgás a kutyának.

Szerintem ilyen időbeosztással egy 6 éves gyerek mellett,nem túl okos egy kutyát tartani.

19/27 anonim ***** válasza:
Alaposan gondoljátok végig hogy a kisgyerek, háztartás mellett jutna-e időtök arra hogy minden nap hóban, fagyban, esőben a napi minimun 2-3 óra sétát biztosítsátok neki. Lenne idő vele is tanulni, suliba vinni szocializálni megfelelően. Ha egy kicsi bizonytalanság is van, akkor inkább macskát ajánlanék akár kettőt is, akik remekűl elvannak akkor is ha nem tudod levinni, de arra van időtök hogy játszatok vele, alom rendben legyen, és megfelelő élelmet kap ideális házikedvenc lehet.
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem várjatok egy kicsit vele.A gyerek még nagyon kicsi,nem fogja tudni még ellátni jó pár évig.

Nekem van kutyám(Beagle),társasházban lakok.Én reggel fél 8 fele megyek el itthonról,és 2-3 körül érek haza.Anya vagy apa biztos,hogy itthon van,szóval egyedül nincs a kutya,de ha egyedül lenne nem bírná ki,és gyanítom,hogy nálatok egyedül lenne.Mondjuk nekem elég pörgős fajta a kutyám,sokat foglalkozok vele(jártunk agilityzni,kutyasuliba,itthon trükköket tanulunk,turázunk,nagyokat sétálunk),de szerintem mindegyik kutyafajtának kell a törődés.Rengeteg idő az,amit egyedül kéne töltenie.Szerintem nektek is szenvedés lesz,mert tényleg keres majd magának elfoglaltságot a kutya és jobb esetben "csak" a cipőket/szőnyeget szedi szét,rosszabb esetben a kanapét/bútort.ÉS szerintem nem akarjátok ezt.Nagyon kedvesek vagytok,hogy már ilyen korán szeretnétek a gyereket bevonni a "kutyás életbe",de szerintem várjatok még pár évet ezzel,addigra remek gazdi lesz a kisfiatokból!:)

2013. okt. 7. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!