Mit jelent az, hogyha séta után a kutya fel alá rohangál még a lakásban egy darabig?
A séta a kutyának jóval kevésbé megterhelő, mint az embernek. Órákig sétálhatsz a kutyáddal, ő nem fárad el tőle, csak te. Futkározással, és játékkal tudod lefárasztani a kutyádat szellemileg és fizikailag is. Erre való az agility, a kutyafrizbi, de egy egyszerű teniszlabda-dobálás is.
Elég különösen hangzik, hogy nem tudod szabadon engedni a kutyát. Ebből arra következtetek, hogy a kutyanevelésben nem igazán jársz az élen, ami nem baj, mert senki nem születik kutyakiképzőnek, mert ezt meg lehet tanulni.
Első lépésnek olvasd el a Cerberos kutyaiskola online gazdiképzőjének az anyagait, aztán kerekedj fel a kutyáddal és járjatok el kutyaiskolába. Nagyon jól fogod magad érezni ott.
Amúgy az én kutyám is szokott ugrálni a lakásban séta után, de az azért van, mert örül h hazaértünk. De ez max 30 másodpercig tart, nem 5-10 percig.
Mert otthon szabadon rohangálhat.A séta nem megterhelő a kutyának.Egész nap sétálhatsz vele,akkor is aktív lenne otthon.
Miért nem tudod szabadon engedni? Nincs vmi park,futtató ahol eltudnád?
Nem túl jó,hogy mindig csak pórázon van szegény kutya.Főleg egy tacsi,nagyon mozgékonyak.
Miért nem engeded el? Ha van a környéketeken nyugisabb, nagyobb terület, szerintem engedd el nyugodtan. Legfeljebb a pórázt ne vedd le róla.
Első pár alkalommal készülj fel hogy őrült módon fog rohangálni odalenn is egy darabig. Aztán ha már fiyel rád, lehet gyakorolni az odahívást, és labádt vagy más játékot dobálni neki. Szerintem nem lehet boldog egy kutya sem akkor, ha csak pórázon mehet ki. Szükségük van nagyobb mozgástérre is.
Arra figyelj hogy soha ne te menj utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!