Melyik a legolcsóbb hússzerűség amit elhanyagolt, sovány és kifejletlen németjuhásznak adni lehet?
Olyan kutya nincs, amelyik időzített bomba, csak ha nem normálisan tartják. Ha most te hazaviszed, és elkezded normálisan tartani meg nevelni, semmi gáz nem lesz. De ha elviszed egy jobb kutyaiskolába is, ahol meg tudják neked vizsgálni, hogy veszélyes-e, akkor meg végképp megnyugodhatsz :) Öt évesen még teljesen jó a kutya, formálható, nevelhető, és mivel ilyen csodás gazdája volt, nagyon megbecsülne végre egy igazi otthont és családot.
A kérdésre válaszolva pedig én azt mondanám, hogy állatkereskedésben nézz állati fogyasztásra szánt húsokat, sokkal olcsóbbak, mintha a hentesnél vásárolsz. Csirkefarhátat meg ilyesmit nagyon olcsón lehet kapni, zúzát is, az gyakorlatilag hús (hogy ne csak csontost egyen, mert szorulása lesz), 2-300 Ft/kg-ból ki lehet hozni. Minden mehet neki simán nyersen is, főzni csak a disznót, vaddisznót kell (de azt mindenképpen). Ha nagyon tuti akarsz lenni, akkor utánanézel a BARF nevű etetési módnak, ott meg van adva, hogy mennyi húst, csontos húst és zöldséget kell kapnia a kutyának nagyjából a testsúlyából kiindulva.
ma 12:30
Ha a kutya valóban sovány, akkor már nem mondható el, hogy rendben van a tartása. Sőt... oltatni is kell, netán féreghajtani, a chipet már nem is említem.
A sovány az nagyon tág fogalom. Amíg a soványsága nem kóros, addig nincs probléma - nekem elhiheted.
Volt egy esetem, sovány németjucihoz mentünk. Tényleg sovány volt. Gazdi megmutatta mit kap a kutya, volt oltási meg minden, és mutatott róla orvosi papírt is, h a kutya ismeretlen okból sovány, nem jönnek rá.
De volt súlyosan bőrbeteg kutya is, aki sovány. Szintén megmutatta mit kap, megmutatta azt a rengeteg rovosir papírt, ami felhalmozódott, kezelteti a kutyát, csak szerencsétlen nem reagál a kezelésre.
Szóval kívülről könnyű ítélkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!