Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi értelme a kullancs cseppnek...

Mi értelme a kullancs cseppnek ha így is belemegy a kutyába a kullancs?

Figyelt kérdés

Már több tízezer ft-ot költöttem különféle kullancs cseppekre, és nyakörvre (ebben a hónapban) mert egyik se válik be. Adventix, prac-tic, Forest nyakörv (7800 FT, a kiltix tovább fejlesztett verziója ami már bőrbe si beszívódik).... Tehát márkás, állítólag jó kullancs védő dolgok ezek. A cseppeket két hét után csepegettem újra. és igen jól csepegettük be a kutyát, nem mosta le róla az eső sem.

Minden nap járunk futni a kutyámmal és egy terep van ahol futkoshatunk kedvünkre, az pedig erdő-mező. Tudom hogy kullancs szezon van de szerintem nem normális az hogy jelenleg prac-tic csepp van rajta 2 hete, és Forest nyakörv szintén két hete, és még mindig 0 a védelme.... Naponta 5-7 kullancsot szedek ki a kutyámból. Sokat az előtt mielőtt belecsíptek volna, de pl tegnap találtam benne egy olyat ami már benne volt a kutyában.

Ennyi pénzt kidobunk a kullancs elleni védelemre és nem használ semmit.... én pedig rettegek minden nap hogy a kutyám elkap valamit a kullancsoktól.

2013. okt. 3. 08:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Tegnap olvastam egy cikket, amin azt írják, hogy a margitszigeti sünökben (ami egy max. két kilós állat) 200+ kullancsokat találnak. Ahhoz képest nálatok ez a pár darab semmi :) A többit mind kivédi a csepp meg a nyakörv.
2013. okt. 3. 10:32
 12/26 anonim ***** válasza:
Igen, a 96%-os hatásfok azt jelenti, hogy 100 kullancsból csak négyre nem hat a méreg. Találtam már két hete elveszett és kóborló kutyát januárban, és az alatt a két hét alatt többszáz kullancsot szedett össze és babesiás is volt.
2013. okt. 3. 10:54
 13/26 anonim ***** válasza:

a tények makacs dolgok .

kullancs szezon - tavasszal és ősszel !!!

kullancs elleni szerek : 2 fajta : 1:: ami távol tartja a kullancsot a kutyától ( ezek a kevésbé biztonságosak ! spray-k és pumpás szerek )

2:: a kullancsok idegrendszerére hatással lévő spot-on ok és nyakörvek !!!

a lényege mindkettőnek más :)

de működnek !!

persze nem 100 % ban . viszont ha mondjuk a forestót kombinálod a prac-tic- al valószínűleg majdnem tökéletes a védelem.

ezektől a kullancs még belemegy a kutya szörzetébe de a bőrébe már nem .

( a spot-on ok lényeges használati eleme ,hogy a kutya bőrére kell cseppenteni , nem a szörzetére :)

2013. okt. 3. 12:27
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Sokan lehülyéznek,hogy én OFF! kullancsriasztót használok a kutyáimon.Eddig mindig bevált!! Nekem nyakörvek és spot-ok mellett is volt kullancs a két kutyámban.Több éve már,hogy OFF! kullancsriasztót használok és nem is találtam bennük kullancsot.Utcán nem fújjom őket be.Csak ha a parkba megyünk.Igaz,hogy 2 órás a hatás,de még 4 óra múlva is eléggé érezni a kullancsriasztó szagát a szőrükön

Mondjuk mi panelban lakunk és 2 naponta megyünk a parkba.

De az egyik park nagyon kullancsos.Ott is vígan sétálhatunk,nem mennek beléjük.

Lehet,hogy embereknek van,de szerintem a kutyáknak sem okoz próblémát.Az erős szag miatt távol maradnak a kullancsok.Kistestű kutyáim vannak.

2013. okt. 3. 14:06
 15/26 anonim ***** válasza:
Belemegy,de egy két nap alatt elpusztul.Sajna sok készítményre már nem reagálnak.En lefújom riasztóval is.
2013. okt. 3. 14:55
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Az ultrahangoson és is agyaltam, de végül nem mertem, mert meggyőződésem, hogy a kutyát is zavarja, hogy hallja. Van ultrahangos kutyaugatásgátlónk és hallottam, annak ellenére, hogy nem hallható tartományba kapcsoltam. És határozottan kellemetlen volt a dobhártyámnak. Ugyanilyen okból nem vettem ultrahangos rágcsálriasztót, mert kérdésemre maga az eladó vallotta be, hogy a kutyák hallják és különösen zárt térben nagyon zavaró lehet nekik. Én tutira halláskárosodást szenvedtem, amikor néhányszor véletlen megszólalt a kutyaugatásgátló, mert zárt térben cseréltem benne elemet. Ezek után lebeszéltem magam a nyakörvről. Csepegtetek, Frontline-t, nem 100%-os védelem...De 10 éve végülis bevált. Többnyire elpusztulnak a kullancsok, de van amelyik meg tudja szívni magát és csak aztán pusztul el vagy el se pusztul...Próbáltam Advantixot is, de egyik kutyusom olyan iszonyat hasmenéssel regált rá, hogy többé nem mertem. Maradok a Frontline-nál, nem tudok jobbat...5 fok alatt hagyom csak abba, ez nagyjából december és január...Amúgy havi 1-szer muszáj nálunk. Volt babéziás a kutyám, nem kockáztathatok. De tutira nem jó ez a sok vegyszer sem.
2013. okt. 3. 15:03
 17/26 anonim ***** válasza:

És az 1-2 nap pont elég egy kiadós babesiához.

Az enyémeket ultrahangos+drága nyakörv mellett is 11(!!)kullancs volt egy séta alatt.

Kérdeztem a forgalmazót,hogy lehet ez.Közölte,amúgy 110 lett volna bennük.Azt hittem,az agyam eldurran,a két kutyán volt vagy 20 ezer ft értékű cucc és mégis tele voltak.

2013. okt. 3. 15:05
 18/26 A kérdező kommentje:

Igen sajnos kullancs szezon van, ezzel tisztában vagyok. Az a baj hogy szomszédunkban halt már meg kutytus kullancs miatt. Hiába jött hozzá az állatorvos napi szinten, sajnos későn lett észrevéve hogy beteg. És én nem szeretnék egy kicsit sem kockáztatni. Fáradhatatlanul szedem belőle a kullancsokat, 10-20 percenként megállok, és átnézem a kutyát, majd futás tovább. Séta után is átnézem. De így is van hogy egy-kettőt nem veszek észre, és csak akkor amikor már megszívta magát.

Van bio spray-em kullancsok ellen. Az egyetlen kullancs spraqy amiben elvileg nincsenek káros anyagok és kisgyerekre is lehet fújni, de nem tudom hogy mi lenne ha befújnám a kutyámat és ne adj isten lenyalogatná.... gondoltam már rá hogy fújok a mancsaira kicsit vagy a hasára mert oda másznak mindig.

2013. okt. 3. 15:24
 19/26 anonim ***** válasza:
Ha bármi gyanús van, felejtsd el a kijárós dokit, az max. vitamint ad neki meg antibiotikumot, és imádkozik. Inkább vidd be egy normális, felszerelt rendelőbe, nagyon sokat dob a kutya esélyein.
2013. okt. 3. 15:57
 20/26 A kérdező kommentje:

A kutyadokink az a közeli állatkórház főorvosa és jóismerősünk. Nagy szakember, szóval szerencsések vagyunk. amint gyanús jelet látok, már viszem is. Szerencsére hozzá este is vihetem ha gond lenne.

Fújtam kis biospray-t a kutyára de annyira zavarta hogy inkább lemostam róla. Inkább szedegetem a kullancsokat belőle.

2013. okt. 3. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!