Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Németjuhász vagy Magyar Vizsla?

Németjuhász vagy Magyar Vizsla?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Sürgős segítségra, tanácsra lenne szükségem!

Szeretnénk egy kiskutyát venni,de em tudjuk, melyik fajta a megfelelőbb számunkra. Nagy kertes házban lakunk, de elég sok ember járkál át a kerten (vendégek,...). Van két testvérem (12 és 7 évesek). (Én 15 éves vagyok.) Nem szeretnénk agresszív, harapós kutyát, aki esetleg rátámadhat a testvéreimre vagy az emberekre. Volt már egyszer egy kan, puli kutyánk akinek a nevelése sajnos nem volt elég eredményes. (Sok ember meg is harapott, köztük engem is. Ekkor én kb 5, öcsém 2 éves lehetett. ) Tehát viszonylag kezdő gazdik vagyunk. Leendő kutyusunkat viszont taníttatnánk és tanítanánk. A szomszédban van három kissebb és egy közemes termetű kutya akikkel minden nap találkozna , így nem lenne ismeretlen egy kutya jelenléte a parkban. Van két cicánk is akikhez alkalmazkodni lenne jó.Nem akarok senkit becsapni, és magamat sem, tehát : Én és a testvéreim is iskolába járunk. Nekem idén kell felvételiznem, elég sok a tanulnivaló. Nem tudom mennyi időm lenne egy kutyára. Nem azt mondom hogy nincs egy szabad percem sem, de azt sem hogy a nap 24 órájából 20- at a kutyussal tudnám tölteni. Anyukámnak a tesóimnak kell segítenie és dolgozik is ( persze, nem az ő felelőssége lenne a kutya). Apukám nincs itthon és ő is dolgozik.

Ezzel csak arra akartam utalni, hogy mennyi idő lenne egy kutyára. Persze tudom, hogy ahogy ezt ide leírtam kb úgy hangzik mitha a leendő kutyusnak az lenne a sorsa hogy egyedül búslakodjon a kertben. Rendesen foglalkoznánk vele!

Tudom, hogy a németjuhász nagyon munkaigényes kutya akinek állandóan adni kell valamilyen feladatot es foglalkozni kell vele. Olvastam róla rémtörténeteket, hogy hány gyereket ölt már meg és hogy több embert támadott meg mint bármely más fajta. Én viszont úgy gondolom, azokat a kutyákat nem tanították es nem foglalkoztak velük. Egy olyan okos, kedves és értelmes kutya, mint a németjuhász nem hiszem hogy csupán szórakozásból harap meg embereket, főleg ha rendesen tanították és szocializálták. Gyerekek mellé nem tudom mennyire alkalmas.

Én egyértelműen a Nj pártját fogom, de a szüleim ( főleg anyukám) a Vizsla mellett állnak. Leginkább arra hivatkozott, hogy nem bízik meg abban hogy rendesen meg tudja tanítani és nem támad rá a gyerekeire ha kimennek hozzá játszani(nj). Én megértem az aggodalmát(gyerekek alatt nem engem félt mert "en mar nagy vagyok"), de nem hiszem hogy a nj megharapna egy gyereket akivel már egy hónapos kora óta együtt él. Szeretném megnyugtatni és esetleg " rábeszélni" erre a fajtára, mert szerintem okosabb és bátrabb mint a Vizsla ( persze a vizsla is az!) és ő is szereti ezeket a kutyákat.

Köszönöm ha végigolvastátok.

Szakértők, kevésbé hozzáértők és kutyatartók tanácsait,(értelmes) hozzászólásait várom és nagyon- nagyon megköszönöm!

Nagyon fontos lenne, hogy segítsetek!!!

Előre is köszönöm!

2013. okt. 2. 16:26
1 2
 11/17 Imola Ágnes ***** válasza:
Mivel kezdők vagytok, inkább vizsla. Látszik, hogy átgondoljátok a dolgokat, ez dícséretes. Viszont számomra igen vészjelző az, hogy úgy írtad, hogy nem hiszed, hogy egy kutya, akit szeretetben neveltek, és a gyerekkel nőtt fel, megharapná azt a gyereket. Tapasztalataim szerint az agyonszeretgetett kutyák sokkal gyakrabban harapnak. A vizsla ilyen szempontból lágyabb, mint a németjuhász. Így is egy cuki kölyökkutya lesz majd mellettetek, amit halálra kényeztet majd mindenki (nem előítélet, hanem tapasztalat). Ebben az esetben szerintem ajánlottabb a lágyabb kutyát választani.
2013. okt. 3. 08:55
 12/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kérlek írjatok válaszokat az első kérdéseimre és a másodikokra is!(Az elsők az eredetileg föltett kérdések,a másodikokat meg kommentbe írtam!)

Akik írtak azoknak nagyon köszönöm!

Ha valakinek van németjuhász kutyája és meg van vele elégedve (mármint szereti,meg kedves,okos és jó idegzetű)akkor írjon,hogy kitől vette,melyik tenyésztőtől,kenneltől(lécci)!

Köszönöm!

2013. okt. 7. 16:01
 13/17 anonim válasza:

Szia:)

En 14 vagyok, es en is iden felvetelizem es van 2 hugom (11, 9).

Oszinten megmondom, en soha nem szerettem a nemetjuhaszokat. Nem tudok semmi konkretat mondani, hogy miert, egyszeruen nem szimpatikusak. Persze, ettol fuggetlenul lehet, hogy nagyon jo kutyak. :)

A vizslakat nagyon szeretem, nekunk is szoba jott, de vegul a macskank es a nyuszink miatt (vadaszkutya, es persze, siman meg lehetne tanitani egyutt elni, de tuti, hogy nem lenne boldog, hogy nem kaphatna el a mozgo kisallatot) elvetettuk ezt az otletet.

Mi vegul a golden retriever mellett dontottunk. Csaladcentrikus, vegtelenul kedves, okos es gyonyoru fajta. A nyuszi es a kutya imadjak egymast, a macska pedig ugy ahogy megbekelt a kutyaval, viszont a kutyanak semmi baja nincs a macskaval. :)

Szerintem o idealis lenne szamotokra.

Remelem segitettem. :)

2013. okt. 11. 20:13
 14/17 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi a választ. Nálunk is szóbajött a golden retriver. Ez a harmadik fajta amin gondolkodunk. :)

Megkérdezhetem,hogy ti kitől vettétek,vagy melyik kennelből?

Köszi.

10-02 17:36 :

Bocsánat,hogy csak most írok. :(

Válasz a kérdésre:

A pénz úgymond "nem akadály",mert,ha végre rávesszük magunkat,hogy hozunk egy kutyust a családba akkor azt is tisztázni fogjuk,hogy meg tudjuk-e adni neki azt amire szüksége van,mind a pénz és az idő,törődés terén (rendes ház,minőségi kaja,iskola,...) Csak úgy hoznánk kutyát a családba,ha ezeket mind tisztáztuk és megbizonyosodtunk róla,hogy van rá keret! (Ha nincs,kutya sincs.)

Várom a további hozzászólásokat! :)

2013. okt. 12. 16:15
 15/17 anonim ***** válasza:
Menhely? Mindkét kutyám onnan való, nagyon okosak, könnyen kezelhetők és mindenki megdicséri őket h milyen szépek. Nézz szét ott, tuti találsz kedvedre valót, és megszépíted az életét ha örökbefogadod.
2013. okt. 20. 22:43
 16/17 anonim ***** válasza:
nekem volt német juhászom tündéri kutya volt de vannak nagyon hülyék is, gyerekek mellé nem ajánlom a német juhászt, nevelés kérdése de könnyen felbosszantathatják elég érzékeny kutya könnyű megsérteni. A magyar vizsla,vizslák gyerekek mellé valók, szinte soha nem támadnak emberre. Vendégekhez is ideális ugatással jelzi hogy jöttek de más nem csinál, mindkettő kutyának nagy a mozgás igénye. Talán a magyar vizslának nagyobb, mindkettő kényes a betegségekre. Viszont a német juhász jobban bírja a telet(a miénk mondjuk fázos volt) a magyar vizslának olyankor meleg helyet kell biztosítani.Vizslás horror storyt még nem hallottam német juhászost sokat sajnos a pulinkat is szét tépte a szomszéd német juhásza aki átjött..Macskák mellé bármelyik jöhet, kis kortól szoktatva nem lesz gond. A vizslánkat nem is érdekli a macskák, a német juhász kergette őket de ez nevelés kérdése. Mint mondtam nekem tündéri tapasztalataim vannak mindkét fajjal de összeségiben a vizslával jobban jártok a leírtak alapján
2014. aug. 18. 22:18
 17/17 anonim ***** válasza:
utolsó voltam, ha az érdekelne honnét volt ez a bárányka német juhászunk, utcáról szedtük három évesen. Tehát nem tenyésztő kérdése, ő élete végéig hálás volt hogy megmentettük.
2014. aug. 18. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!