Apportírozás?! Miért nem érdekli? Lent.
Van egy keverék,másfél éves szuka kutyám. Imád fogócskázni,megkeresni ha elbújok,de valahogy a labda/bot/plüss visszahozása nem érdekli.
Ha eldobom neki a labdát,van hogy ránéz,de semmi mást nem csinál,de van hogy nem is figyel fel rá.
Lehet,hogy őt nem érdekli az ilyen játék? Esetleg meg tudnám neki még valahogy tanítani,hogy hozza vissza amit eldobok? Próbáltam már,de nem megy.Pedig olyan jó lenne vele ilyet játszani,és biztos neki is tetszene:) Előre is köszönöm a segítséget !
Az én kutyám meg zsákmányos ennek ellenére az apportírozás nem érdekli. Ez a téma elég sokrétű.
Én például klikkerrel tanítottam a kutyámnak.
Szerintem simán fejleszthető, és nem igaz, hogy nem élvezné egy apportírozásra tanított kutya. Én nem kényszerítem, hogy visszahozza a labdát, jutit se kap érte, csak megint eldobom neki, max mondom, hogy Ügyes vagy. Úgy indultunk, hogy csak odament, megszagolta és annyi. Most meg elég jól állunk, nincs rápörögve, viszont ha meglátja a labdát a kezemben, akkor már szalad előre, hogy felkészüljön az elkapására.
Mindig nagyon keveset foglalkozzatok a labdával, napokat is ki lehet hagyni, ha látod, hogy éppen nem érdekli, nem fókuszál a labdára, akkor tedd el. Nálunk a kötélhúzás még nagy szerelem, így mi felváltva labdáztunk és kötelet húztunk. Illetve a kötélhúzásból is kiindulhatsz: veszíts, legyen a játék a kutya szájában és lelkes hanggal csalogasd magad után, mondd hogy hozzad/hozd, és cseréld el a játékot a jutira. De rengeteg módszer létezik, klikkerrel is lehet tanítani, vagy pecázni a kutyával, köteles labdát venni, stb. Nézz videókat, próbáld ki a neked tetsző módszereket és légy türelmes.
Tapasztalatom szerint a zsákmányos kutyák nagy része csak akkor apportíroz - ha kap érte valamit!
A zsigerekben a zsákmány megfogása, nem eresztése, ölés van.
Ellenben az apportos kutya állja, befogja, visszahozza, leteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!