Agyilag is le tud fáradni egy kutya úgy mint testileg?
Észrevettem hogy most kutyasuliba nem sokat mozogtunk. Vagyis nem annyit mint szoktunk. Inkább a tanuláson volt most 90%ban a hangsúly. Folyton rosszalkodott, menni akart, tele volt energiával. De a 2 óra kutyasuliban nem mozgott le, mivel 90%ban tanultunk. Tehát s kutyának is az agyát kellett használnia.
És mikor beraktuk a kocsiba eldőlt, és aludt estig. Meglepődtem, akkor gondoltam először arra hogy agyilag elfáradt és lehet ezért merült ki és alszik ilyen jót. Merthogy testileg semennyire sem lett lemozgatva.
Tegnap rosszalkodott és nem tudtam elvinni futni mivel egész nap esett. ezért bent tanultunk trükköket a lakásban. kb 40 percen keresztül. És megint nagyon jót aludt....
Ennyire fontos az agyi lemozgatás is? Hiperaktív okos fajtáról van szó.
Hát persze, hogy agyilag is elfárad a tanulástól!
Pont, mint a gyerekek. :)
Persze! Sőt, egyes fajtákat/egyedeket hiába fárasztod le testileg, agyi/szellemi fárasztásra is szükségük van, különben unatkoznak, rombolnak, stb.
Az más kérdés, hogy szellemileg nem egyszerű őket lefárasztani.
Én is meglepődtem amikor először tapasztaltam ezt az uszkáromnál. Kb 40 percet tanultunk, aztán meg csak kidőlt, nem akart jönni sétálni sem. :)
Fizikailag meg bármennyit kibír. Voltunk már egész napos sétán, hegynek felfelé, labdáztunk is közben rengeteget, más kutyák is voltak akikkel szaladgált, de fele annyira nem fáradt ki tőle, mint a 40 perc tanulástól.
4-es válaszoló: azért mert nem voltam benne biztos hogy tényleg ezért fáradt e le.
Többi válaszolónak: Köszönöm a választ!
Én is meglepődtem mert az én kutyám is hiperaktív és ha egy nap nem sétálunk akkor rombol, rosszalkodik. 2 óra séta után kidől de van még energiája.
És 40 perc agytorna után meg aludt egy jót. Nem akartam elhinni hogy ilyen van ezért kérdeztem rá :D De akkor már értem hogy kutyasuliban miért úgy van hogy 10 perc tanulás, 10 perc játék :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!