A 9 hónapos német juhászkutyám ha eszik morgással elkergeti a 4 évest tehát morog a kicsi a nagyra ha a nagy közelít a táljához. Ez normális?
Normális a viselkedés,védi az ételét.
Lesz olyan,aki azt mondja,hogy ez neveletlenség.Szerintem nem az,mert csak a másik kutyára morog,és a másik kutyával nincs azonos rangban.Szóval attól lehetsz te a falkavezér,a nj alsóbb rangú a 4 éves kutyád meg még alatta lehet.
Nálunk évek óta megvan a sorrend,a család a vezér,az idősebb kutyánk a 2. a kicsi kutyus a fiatal,meg a 3.
Ő is figyelmeztetően morog az étele közelében,de a családnak bármit megenged és abszolút nem tiszteletlen senkivel.
De mondom,nyilván lesz olyan válaszoló,aki szerint ez rossz.
Szerintem,ha egyébként veletek minden oké,és amúgy mind2 kutyát tudod irányítani egyszerre is,akkor nincs baj.
Nálunk is ugyanez a helyzet volt.Két staffim van, egyik 3 éves, a kisebb 9 hónapos.A kicsi elkezdett morogni, vicsorogni a nagyra evés közben, pedig a nagy csak a konyhába jött be, mert kihívtam.A kicsitől azonnal elvettem a tálat, rámorogtam, úgy tettem, mintha beleettem volna, majd 2 percig nem adtam vissza.Leültettem, leraktam a tálat, a nagyot pedig megint hívtam, mert időközben beszaladt a szobába. :D Ezt addig-addig ismételtem, amíg meg nem tanulta, hogy én vagyok az alfa, én osztom szét a kaját, és én tartok rendet a csapatban.
És a kicsi úgy morgott a nagyra, hogy az csak elment mellette, bele sem nézett a tálba!Ha közelebb megy el, szerintem meg is csípte volna a fiatalabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!