Milyen betegség az a "Cocker düh? "
Idézet egy sok évvel ezelőtti fórum beírásból:
"A cocker-düh örökletes idegrendszeri probléma. A kutya többnyire teljesen normálisan viselkedik, kezelhető, szófogadó, teljesen normális családi kutya. A „rohamok” időnként törnek rá, a környezettől függetlenül, akár már 5-6 hónapos kortól, ilyenkor minden ok nélkül támad, akár összeharapdálja a gazdái kezét, vagy bármit/bárkit, ami/aki a közelében van. A roham elmúltával ismét visszazökken normális életébe. A betegség nem kezelhető, az érintett kutyákat lealtatják, hiszen valóban veszélyesek a környezetükre, lehetetlen együtt élni velük.
Az „egyszerű” agresszivitási hajlam, nehezen kezelhetőség szintén örökletes, de folyamatosan jelentkezik, többé-kevésbé elviselhető, neveléssel kordában tartható, de rontható is. NEM fajtajellemző, hanem bizonyos vonalak jellemzője.
Összefoglalva úgy tudnám érzékeltetni a különbséget, hogy az agresszív hajlam rossz természetet jelent, a „cocker rage” pedig gyakorlatilag elmebetegség."
szia!
Nemrég olvastam a neten egy örökbe fogadható spánielről, és rá írták, hogy egyfajta epilepsziája van, néha rátámad a gazdájára. Lehet, hogy nem is epilepszia volt, hanem ilyen , amit te írsz.
Hozzáteszem, 15 évig volt spánielem, nem tenyésztőtől, és soha nem akart megharapni..én nem tapasztaltam ilyet még, de már olvastam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!