Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fiú kutyát tartani?

Fiú kutyát tartani?

Figyelt kérdés

Eddig lány kutyáim voltak, lakásban laktak, legutóbbi olyan aranyos jótermészetű volt, hogy az ágyamban aludt, nem kanászodott el miatta.

Venni szeretnék egy kiskutyát, de igazából a jelleme a fontos. Eszembe jutott, hogyha kislányból nem születik olyan, akkor vajon elvinnék-e egy jellemben megfelelő fiút? És hát nem tudom. Fiú kutyám sose volt, és azt hallottam, hogy kevésbé higiénikusak mint a lányok. Nem vagyok tisztaságmániás, meg nyilván a fiúkutyust is ugyanúgy lehet fürdetni meg gondozni, de azt hallottam, hogy el szoktak csöpögtetni alvás közben... Most akkor olyan lesz az ágy? És ugyanannyira bújósak tudnak lenni?

2013. szept. 28. 23:09
 1/9 Akiteki ***** válasza:
72%

Hülyeség. Az inkontinencia nincs nemhez kötve.

Én azt tapasztaltam, hogy a kanok másképp szeretnek. A szukák folyton bújnak, hízelegnek. A kanok csak fekszenek a lábamnál, néha ráfekszenek. De valahogy mindig azt érzem, hogy ők szeretnek jobban.

2013. szept. 28. 23:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az elsővel. A kutya az kutya, higiéniában nem igazán van különbség, legfeljebb a szokásaikban. A fiú kutyáink mindig komolyabbak voltak, tényleg annyira talán nem bújósak..bár ezt sem merném így kijelenteni, mert volt olyan kan kutyánk aki imádta ha dögönyözik, ölelgetik.
2013. szept. 28. 23:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg kevésbé bújósak, de ugyan úgy szeretnek csak másképp fejezik ki.

Ez az elcsöppenés meg tök nagy hülyeség. :)

2013. szept. 29. 00:16
 4/9 Akiteki ***** válasza:
85%
Az én kanjaim is szeretik, ha ölelgetem meg dögönyözöm őket. De most gondolkodtam rajta: ők valahogy érdek nélkül szeretnek. A szukák folyton akarnak valamit. Vagy az ágyba feküdni, azért jönnek, vagy fülvakarást kunyerálnak, vagy épp a kajámra szeretnének pályázni. A kanok csak odajönnek az ágy mellé este és ráhajtják a fejüket a karomra. Többször keresik a közelségem.
2013. szept. 29. 00:41
 5/9 anonim ***** válasza:
3 kan kutyám van,és 1 ivartalan szuka. A kanok a nőket szeretik jobban,imádnak bújni. A szuka meg férfi párti :)
2013. szept. 29. 09:05
 6/9 anonim ***** válasza:
A kanok se csepegtetnek, ahogy a szukák sem (esetenként az ivartalanítottaknál előfordul) és semmivel nem koszosabbak vagy igénytelenebbek. Az, hogy jellemre milyen lesz, sok mindentől függ: fajtájától, felmenőktől, az adott egyedtől. Néhány kan bújósabb, mint néhány szuka, de ez annyira egyedfüggő, hogy nehéz bármit kijelenteni...
2013. szept. 29. 11:07
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Én is szuka párti vagyok. Akármilyen aranyos, ha kan, nem hozom haza.
2013. szept. 29. 12:18
 8/9 Akiteki ***** válasza:
Én meg kan párti vagyok, talán mert az első két kutyám kan volt. Persze a lányaimat is imádom, de ha választani kell, a kan mellett döntök.
2013. szept. 29. 12:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem kan kutyusom van. Semmit sem csepegtet, pedig még nincs ivartalanítva. Ami pedig a bújást illeti, ha tehetné állandóan velem aludna. Mindig a lábamhoz kuporodik, vagy ha engedem az ölemben alszik. Autózás közben is, ha nem én vezetek, akkor hozzám bújuk vagy az én ölemből bámul ki az ablakon.

Engedelmes, bár még kicsit szemtelen, kölyök lévén, de ha kell akkor is hallgat rám, ha nem látom, csak hallom, hogy rosszalkodik.

Jah, és első kutyám, tehát nulla tapasztalattal nevelem, és még így is nagyon kedves kis teremtés lett belőle.

2013. szept. 29. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!