Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kezelhetetlenek a kutyáim mit...

Puli...) kérdése:

Kezelhetetlenek a kutyáim mit tegyek? 2 pulim van hiába volt velük kis koruk óta foglalkozva kezelhetetlenek. Kiskorukban is rongáltak ugattak szófogadatlanok a pórázon való sétálás rémalom és akkor az agresszivitásukról nem is beszelve.

Figyelt kérdés

#Kezelhetetlenek a #kutyaim
2013. szept. 28. 15:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Az mit jelent, hogy külföldön voltatok? Külföldi kutyaiskolában voltatok, vagy a kutya itthon maradt okosodni, ti meg elmentetek? Engedelmes képzésről beszélünk, vagy viselkedési problémás foglalkozásról? Baromira nem mindegy.
2013. szept. 28. 17:16
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is pulis vagyok, és tudom, hogy megvan bennük a hajlam az agresszív viselkedésre, de azt is tudom, hogy kezelhető. Én kiskorától nevelem a magamét, most 7 hónapos, és hát van benne támadókedv, de hamar leszerelem és egyre ritkábban próbálkozik. Őszintén szólva, a pulik természetének itt falun nincs valami jó híre, nagyon szeretném ezt a közvéleményt nyilvánosan megcáfolni, tehát igyekszek. :D

Először is van néhány alapmű:

Jan Fennel: Kutyapszichológia

Cesar Millan: A csodálatos kutyadoki

Cesar Millan: Hogyan neveljünk tökéletes kutyát?

Én ezeket olvastam el, de persze van több is. Ezenkívül néztem sok kutyadoki adást a Youtube-on és indavideón, valamint Cesarnak az "Emberképzés kutyákhoz" című előadását. :) Valamint rengeteg cikket olvastam a neten, és még többet jártam ide a gyakorira, és nagyon sokat tanultam az itteni tapasztalt kutyásoktól. (pl. akumi:)) Ez volt a felkészülés, és aztán a gyakorlat...az mindig nehezebb, de már a legtöbb helyzetről tudom, hogyan kezeljem, ha nem is megy elsőre, lassacskán biztosan sikerül leküzdeni a felmerülő problémákat.

Amiről te írsz, az egy problémaKÖR, amire nincs kétmondatos megoldás. A fenti szakirodalomól sokat tanulhatsz, de ha akarod (de csak mert Te is Pulis vagy :D), írj privit, és ha leírsz egy konkrét problémát, elmondom, nekem mi segített.

2013. szept. 28. 17:21
 13/25 A kérdező kommentje:
Te élvezed hogy kötekedel? Külföldön èlunk ès itt vittem el kutyasuliba ezen mit nem lehet megérteni?Es hiàbba jártunk velük egyáltalán nem segített rajtuk szófogadatlanok mintha rajtuk kívül senki nem létezne.Ha itthon vannak akkor olyanok mint a bàrànyok de ha kiviszem őket kifordulnak önmagukból.
2013. szept. 28. 17:25
 14/25 anonim ***** válasza:
Na és az én válaszom?? :D
2013. szept. 28. 17:26
 15/25 A kérdező kommentje:
Írtam neked privátba es köszönöm :)
2013. szept. 28. 17:33
 16/25 anonim ***** válasza:
Akkor még egyszer megkérdem: problémás kutyákkal foglalkozó szakembernél jártatok-e már, és ha nem, miért nem? Itt a válaszod, mit akarsz még?
2013. szept. 28. 18:26
 17/25 anonim ***** válasza:
Nekem csak annyi jut eszembe,hogy le vannak e mozgatva rendesen.A puli elég pörgős kutya,kissé önfejű és hajlamos a sértődésre is.Nekünk több pulink is volt,de ilyen probléma nem volt velük,igaz egész nap mozoghattak,nagy területen.
2013. szept. 28. 19:08
 18/25 A kérdező kommentje:
Igen eleve azért mentünk a kutyasuliba mert problémásak es szakember segített nem is került apropencbe de sajnos nem segitett. Sokat vannak mozgatva testileg szellemileg nagyon odafigyelünk rajuk hogy le legyenek mozgatva.Es nagyon sokk odafigyel est törődést kapnak.
2013. szept. 28. 19:27
 19/25 anonim ***** válasza:
Az lehet a baj. A falkavezérségre odafigyeltek, vagy arról egy kukkot se szólt a szakember sok pénzért, hogy a kutyának határozott vezetőre van szüksége, nem pedig háziszolgákra ahhoz, hogy boldog, normális és higgadt életet élhessen? :)
2013. szept. 28. 19:40
 20/25 A kérdező kommentje:
De evvel is foglalkoztunk de nem voltam én se épp megelégedve a sulival főleg annyi pénzért.De nem adjuk fel én azért bízom benne egyszer csak megjön az eszük :)
2013. szept. 28. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!