Kezelhetetlenek a kutyáim mit tegyek? 2 pulim van hiába volt velük kis koruk óta foglalkozva kezelhetetlenek. Kiskorukban is rongáltak ugattak szófogadatlanok a pórázon való sétálás rémalom és akkor az agresszivitásukról nem is beszelve.
Én is pulis vagyok, és tudom, hogy megvan bennük a hajlam az agresszív viselkedésre, de azt is tudom, hogy kezelhető. Én kiskorától nevelem a magamét, most 7 hónapos, és hát van benne támadókedv, de hamar leszerelem és egyre ritkábban próbálkozik. Őszintén szólva, a pulik természetének itt falun nincs valami jó híre, nagyon szeretném ezt a közvéleményt nyilvánosan megcáfolni, tehát igyekszek. :D
Először is van néhány alapmű:
Jan Fennel: Kutyapszichológia
Cesar Millan: A csodálatos kutyadoki
Cesar Millan: Hogyan neveljünk tökéletes kutyát?
Én ezeket olvastam el, de persze van több is. Ezenkívül néztem sok kutyadoki adást a Youtube-on és indavideón, valamint Cesarnak az "Emberképzés kutyákhoz" című előadását. :) Valamint rengeteg cikket olvastam a neten, és még többet jártam ide a gyakorira, és nagyon sokat tanultam az itteni tapasztalt kutyásoktól. (pl. akumi:)) Ez volt a felkészülés, és aztán a gyakorlat...az mindig nehezebb, de már a legtöbb helyzetről tudom, hogyan kezeljem, ha nem is megy elsőre, lassacskán biztosan sikerül leküzdeni a felmerülő problémákat.
Amiről te írsz, az egy problémaKÖR, amire nincs kétmondatos megoldás. A fenti szakirodalomól sokat tanulhatsz, de ha akarod (de csak mert Te is Pulis vagy :D), írj privit, és ha leírsz egy konkrét problémát, elmondom, nekem mi segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!