Most akkor kötelező e a szájkosár vagy sem?!
Nem kötelező csak veszélyesnek nyilvánított kutyákon, amit nem a fajtája dönt el :)
Póráz meg kötelező.
Köszönöm a válaszokat!!!
Nagyon mérges vagyok,mert "üzentek" hogy tegyek a kutyára szájkosarat. Amstaff amúgy! Lehet h kinézetre ijesztő,de a légynek sem ártana és most múlt még csak fél éves.Imádja a gyerekeket és mindenkit. Amúgy annyi benne az "agresszió iránti hajlam",hogy amikor szét akarja pár kutya szedni a kerítést még menne oda játszani.De minket már támadott meg kutya és akkor is csak nézte h ez meg mit akart.Ellenben sok kistestű kutya nem egyszer akar jönni kötekedni,azoknak persze nem szól senki. Szánalmas!
"(3)28 Szájkosarat használni a (2) bekezdésben foglaltak végrehajtása érdekében - ha törvény, kormányrendelet vagy miniszteri rendelet a szájkosár használatát nem írja elő - kizárólag az egyed jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell."
nyomtasd ki és dugd az arcukba :D Én hordok magamnál egy példányt közteresek, és rendőrök számára :D
Én úgy tudom, hogy mostmár egyik településen sem kötelező, kivéve, ha megharaphat valakit (ezt mondjuk én vitatnám, na mindegy). Vonaton, buszon, tehát tömegközlekedésen kötelező.
Az enyém egyébként haraphat, de azért nem teszek rá, mert kb. a lakosság fele itt cigány, szóval úgy vagyok vele, hogy majd ha azok bilincsben fognak járni, akkor az én kutyám meg szájkosárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!