Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amikor adok a kutyámnak enni,...

Amikor adok a kutyámnak enni, morog ha közel megy bárki is hozzá, mitől lehet?

Figyelt kérdés

A kérdés adott

Mit tudnék tenni ellene? Valószínűleg még mindig harcol a dominanciáért, ( március 14-én került hozzánk, akkor volt 3 hetes ) nem szeretném elvinni menhelyre, mert nagyon szeretem meg úgy nőtt fel, hogy szinte mindennap mellette voltam, kutyasulira nincs se pénzem se időm. Naponta 30-40 percet tudok vele foglalkozni csak ( sajnos ) .

Labrador - puli keverék.

2013. szept. 26. 20:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szegeden úgy tudom, vannak jó sulik. Az már nagyon messze van? Illetve ha ez nem, akkor hívj egy házhoz járó kiképzőt, 2x-3x elmegy, elmagyarázza és megmutatja, hogy mit hogyan, onnantól már egész jól fogsz boldogulni.
2013. szept. 26. 20:43
 12/19 anonim ***** válasza:
A labdát próbáltad???Ne legyen egyfolytában nála, csak, ha játszani mentek!!!Ezzel jól ki lehet fárasztani
2013. szept. 26. 20:45
 13/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, tanácsokat. Szegedre átjárni vele macerás lenne, esetleg, ha olyat találnék ahol bent tudnám hagyni akkor jó lenne.

Hétfőtől kezdem a sulit szegeden, majd szétnézek ott, de ha találok olyat aki házhoz járna, az még jobb lenne, mert valaki mindig van itthon.

Hogy tudnám rávenni amúgy arra, hogy sétáljon velem rendesen?

Olyan jó látni, hogy sok kutyának póráz se kell, csak mennek a gazdijuk után, nem csatangolnak el, nem futnak ki autó elé mert látnak másik kutyát.. és a többi. Szófogadóak... Mennyi tréning árán érném ezt el nála?

Esetleg ha nem nagy kérés, valaki tanácsokat tudna adni abban is, hogy miként neveljem, tanítsak meg neki dolgokat? (Konkrétan pl. hogy üljön le, meg maradjon ott ahol van.. főként a 2. lenne fontos.. ja meg hogy ne ugráljon fel ha átjönnek a barátaim. )

2013. szept. 26. 20:57
 14/19 anonim ***** válasza:
4%
A mi kutyánk is morog, az övének érzi az ételt. Viszont a családtagokat teljesen elfogadja falkatagoknak, és az alfa pedig mindenképpen az apukám. Rá nem morog annyira, de azért egy kicsit morog rá. Utána ugyanolyan, kedves meg minden. Ivartalanított a kutyud?
2013. szept. 26. 20:58
 15/19 anonim ***** válasza:
95%

Utolsó : "rá nem morog annyira"....tudod mennyire alfa akkor az apukád..:D

SENKIRE nem moroghat.A morgás az a viselkedés,amit CSAK IS KIZÁRÓLAG A FALKAVEZÉR ENGEDHET MEG MAGÁNAK.Az alatta lévők NEM.Még csak gondolatban SEM.

Amúgy le kellene fáasztani,a labi-puli keverék pont egy aktív mix.A napi 30-40 perc irdatlanul kevés.

3 hetesen került hozzátok,javában az anyja mellett kellett volna még lennie úgy 8 hetes koráig,így egy baromi nagy hátránnyal indították a kutyát az életben.Semmilyen szocializációt nem tudott az anyja tanítani neki,így tudatosan pótolni kellett volna,de ti még az alapneveléssel is elbuktatok.

Mindenképpen keress fel egy házhoz is járó szakembert,jó referenciákkal,ne egy Józsi bácsit a szomszédból.

A fizikai erőszakot meg felejtsd el,mert abból a kutya nem ért semmit,csak félni fog tőled,ami nem jó.

És nem harcol a dominanciáért,mert már ő a falkavezér nálatok.Azért morog,mert téged/titeket figyelmeztet,hogy ne közeledjetek az ő ételéhez.Itt már bőven ő a főnök.

Amit magadtól tudsz csinálni,sok játék,lefárasztás,engedelmességi gyakorlatok.Erőszak nélkül.Jutalomfalattal erősíted a pozitív viselkedést.

Normális trénert keressetek...ez fontos.

2013. szept. 26. 21:19
 16/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, felkeresek pár iskolát a környéken.
2013. szept. 26. 21:43
 17/19 anonim ***** válasza:
89%

Hú, ez ilyen ördögi kör. Nem tekint vezérének, mert nem törődsz vele, nem törődsz vele, mert nem tekint vezérének és nem működik együtt veled.

Ha hajlandó vagy kicsit több energiát belefektetni még megfordíthatod a helyzetet a te javadra.

A sétát próbáld meg esetleg haltival (szájszíjjal), bár nem tudom képes leszel-e rárakni... Ebben nem tud rángatni, irányítani is egyszerűbb, de tudnod kell, hogy ez csak tüneti kezelés.

Minél többet sétáljatok, az udvaron játszatok, taníts neki trükköket, az agyilag is fárasztja és az engedelmes gyakorlatokat is mindenképpen forszírozni kellene nála (főleg a behívás)- amennyire csak lehet.

Így egy új kapcsolatot tudsz a kutyával felépíteni. Ezért kellene a kutyaiskola, ami valójában gazdiiskola :)

Egy bentlakásos helyen megtanítják a kutyának, hogy hogyan kell viselkedni, de neked nem, hogy hogyan kell kezelni, így a probléma előbb vagy utóbb, de biztosan vissza fog térni.

Szóval sok foglalkozás a kutyával és kutyaiskola a dolgok nyitja. Így kicsit nehéz elképzelni, hogy ez segít, de hidd el, hogy igen, csak következetesen kell csinálni.

Remélem lesz hozzá elég akaraterőd, mert anélkül kár is belefogni.

Bízom benned! :)

2013. szept. 26. 21:50
 18/19 anonim ***** válasza:
Na azt lehagytam, hogy ha minden rendben van már köztetek, akkor a te kutyád is engedelmesen fog menni a lábad mellett, ha van rajta póráz, ha nincs.
2013. szept. 26. 21:52
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia. Nem olvastam el az előttem válaszolók írásait, ezért lehet, hogy már valaki leírta ezeket.

Nálatok egyértelműen a falkavezérséggel vannak gondok.

Alapból azzal kéne kezdened, hogy sokkal több időt próbálsz szánni a kutyára, és nem csak passzív foglalkozásokra(simogatás) hanem aktívra. Pl játék az udvaron, nagy közös séták, trükkök tanítása. Ha több időt vagy vele, jobban fog hozzád ragaszkodni.

Azt is megcsinálhatnád vele, hogy a táljába raksz ételt, teszel rá átlátszó fóliát, a fóliára magadnak valami ételt, lerakod a földre a kaját, úgy, hogy a kutya lássa, és leeszed a tetejéről a magadnak odarakott nasit. Ha a kutya közelít, akkor morogni rá, vagy elküldeni, meg se közelíthet téged, amíg te eszel. Ha megetted a magadnak oda rakott kaját, akkor leveszed róla a fóliát, és hátrébb lépsz. Ha a kutya menne enni, nem engeded oda. Megvárod míg lenyugszik, és ha már látod rajta, hogy feladta a próbálkozást, akkor megengeded, hogy egyen.

Ezzel eléggé egyértelműen sugárzod felé, hogy itt bizony te vagy az alfa, és ő csak mögötted lehet a sorban.

Játék közben nem tudom, hogy hogy viselkedik, de ha pl játszol vele olyan játékot, ahol "erőfitogtatás"(pl rongyozás, vagy kötélhúzás) van, akkor próbáld meg úgy kihozni a játék végét, hogy te nyerj.

Olyan apróságokra is figyelj, hogy ha valahova mentek mindig te menj ki elsőnek pl a kapun/ajtón.

Séta közbeni húzásról meg megpróbálhatod úgy is lenevelni, hogy amikor elkezd húzni, akkor ellentétes irányba fordulsz, vagy egyszerűen megállsz, és amíg nem jön vissza melléd, addig nem haladtok tovább. Idővel be fogja látni, hogy nem az van amit ő akar, hanem az amit te, és ha együtt működik veled, akkor haladtok is, nem csak egy helyben topogtok.

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, de szerintem ha beírod google-ba, hogy falkavezérségi problémák, vagy valami hasonlót, akkor nagyon sok oldalt ki fog adni. Vagy korábbi, hasonló kérdések elolvasásával is bővítheted elméleti tudásod,amit már csak át kell ültetni gyakorlatba.

Amúgy, ha valahogy megpróbálnál időt szánni egy kutyasulira, akkor ott is mindent elmondanának, és meg is mutatnák, hogy mit hogyan csinálj.

2013. szept. 27. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!