Ti mit tennétek?
Sziasztok!
Új házba költöztünk párommal,és 4 hónapos kismama is vagyok,van egy kutyánk,aki természetesen jön velünk.Ez eddig rendben is van,de a rokonságon belül haláleset történt,és az örökség részét képezi egy kutyus.A rokonság 9 családjából SENKI nem akarja befogadni (nem az én rokonságom),de elaltatni sem akarják,sőt a menhelyeknél is felajánlották,hogy havi szinten támogatják a kutyust,csak legyen helye meg jó gazdija.
Sajnos a menhelyek totál teli vannak,ráadásul egy nagytestű keverék kutyáról van szó,emberekkel elvan,kutyákkal nem tudjuk,egész életében egy kertben élt szabadon,de se séta se semmi nem volt.5-6 éves lehet,ivaros kan.
Az ivartalanítást mi bevállaltuk a párommal,de sajnos 2-3 hete maradt a kutyusnak a régi helyén,utána mennie kell.
Mi csak 2-3 talán 4 hét múlva fogunk teljesen elköltözni,addig befogadni sem tudjuk ideiglenes se,mert nincs hely.
Utána befogadnánk,ha a rokonság akkor MINKET támogatna,illetve persze a kutyát,de így mi kapnánk a pénzt,mert nem tudunk még 1 nagytestű kutyát bevállalni,úgy hogy közben van egy sajátunk (ő is nagytestű) plusz jön a baba.
Szerintetek ez így igazságos?
Közben folyamatosan hirdetni fogjuk és nagyon remélem lesz egy jó gazdija,de elaltatni senki nem akarja,meg menhelyre dugni se nagyon.
Viszont nem tudunk még 1 kutyát önköltségből finanszírozni.
Ha van valakinek valami jobb ötlete,azt is szívesen vesszük.
Ja,pluszba,ugye nem tudjuk,hogy fog kijönni a mi kutyánkkal,tehát még ez is egy jó kérdés..:S Mondjuk a szoktatástól nem félek,a miénk teljesen szociális,jól nevelt kutya,csak azt sem akarom,hogy 0-24 felügyelet mellett lehessenek csak az új kutya miatt.
Köszönöm!
Ha kertesben laktok, akkor el tudjátok őket zárni végszükség esetén, nem?
Ehet a kutya olcsó tápot, pár hétig-hónapig semmi baja nem lesz tőle. Ha valamilyen fajtajelleget mutat, akkor a fajtamentőktől is kérhettek segítséget; ha más nem, hirdetni fogják, de lehet, hogy a tartási költségeibe is be tudnak szállni, vagy akár át is vehetik, ha van helyük.
Hogy addig hova rakjátok... Nézd, szerintem ahol 2-3 hétig maradhat, ott négyig is, főleg, ha nincs alternatíva, csak az, hogy ti befogadjátok költözés után.
Köszi a válaszokat!
Labi-golden meg valami egészen más keverék,a szőrén meg a testalakján üt ki,de egyébként jóval nagyobb 40-45 kg-os kutya.
Az elszeparálás megoldható,van egy fedett,elég nagy kennelünk,a mi kutyánk meg kinti-benti.
Ha nagyon gáz a szocializációja,és egyedül nem boldogulunk,trénert is hívnék,vagy suliba is elmennék vele,bár nem tudom a rokonság mit szólna ezekhez a kiadásokhoz.
Annyi van jelenleg megbeszélve,hogy családonként (8 család,mivel mi vállaltuk be) elkérünk 5-7 ezer ft-ot egyben és ebből megcsináljuk a kötelező dolgokat,plusz a kaját.
Értem ez alatt,a chipet (nincs benne),így oltása sem lehet,azt is beadatjuk,egy általános orvosi kivizsgálás,bolha-kullancs elleni védekezés + féreghajtás.
Ezen felül tápot veszünk neki,bár a kutyánkkal rövidesen átállunk a nyers etetésre,lehet nála is az lesz,de egy adag tápot hirtelen úgyis venni kell.Vagy eszi azt,amit a miénk is (Brit L-es méret).
Fajtamentőknek már szóltunk a retriever rescue-nak,egyelőre egy helyben álldogálunk,mert képet senki nem küld a kutyusról,plusz ők az örökséggel vannak elfoglalva.
A régi helyén azért nem maradhat 2 hétnél tovább,mert megvették a házat,és az új tulaj,addig adott neki időt,amíg véglegesen be nem költöznek.Az meg 2 hét :(
De a panzió jó ötlet,utána fogok nézni!
Le a kalappal előttetek és a rokonság előtt is!!! :) Sajnos nagyon ritka az ilyen eset, hogy az örökösök hellyel-pénzzel-gondoskodással felelősséget vállalnak a kutyáért :(
A rokonok a kutya élete végéig gondolták a pénzbeli segítséget? Ha igen, és Ti tudjátok vállalni a felelősséget a kutyáért, akkor tartsátok meg, főleg, ha a Ti kutyátokkal jól kijönne :)
Ha nem tudják támogatni élete végéig, és/vagy Ti se tudjátok vállalni, akkor JÓ gazdira találásig tartsátok.
Egyik rokon sem tudja elvállalni egyetlen hétre??? Ennyi lenne a megoldás :)
Köszi,magam is dolgoztam menhelyen,önkéntes is voltam,így sajnos nem nagy jövőt jósolnék neki,"öreg" nagytestű keverékként,ahol ő a 450. kutya.:((
A rokonság pedig nagyon szerette,ő a papa kutyája volt,csak a papa elhunyt,a házat meg eladták,így sajnos az új tulajjal a kutyusnak is mennie kell.
Befogadni elvileg senki nem tudja még napokra se.Ez nekem furcsa,de nem tudok mit csinálni.
A támogatást most nagyon mondják,párom szerint az idővel ez el fog felejtődni...én nagyon bízom benne,hogy nem csak a szájuk nagy.Vagy előre fogunk több pénzt elkérni,hogy tovább kitartson.
Másik lehetőség a panzió,bár valami nagyon költségesre úgy sem lesz pénz,úgyhogy valami középszerűt kell majd nézni.
De bizakodó vagyok,az elaltatást nem fogjuk hagyni amúgy sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!