Kiskutyám felfalta a nagy kutyám ételét, mi lesz ebből?
Bezzeg a nagy hadd dögöljön bele nyolc évesen az elzsírosodott érrendszerébe, tönkrement gyomrába, halálra hajtott szívébe, ugye? Vérbeli felelősségteljes kutyás vagy te is :)
Nem, egy alkalomnyi MOSLÉKtól nem lesz baja, de nem ártana a továbbiakban szem előtt tartani a "sertés" és a "kutya" közötti különbségeket - így például nem a KUTYA előtt hagyni a MOSLÉKot, amíg meg nem eszi. Az etetési módszer abszolút jó (bár nem EU-szabvány), csak az állatot cseszted el egy cseppet :)
Nahát, szinte szóról szóra ugyanaz fogalmazódott meg bennem, mint amit az első leírt.
Pontosan ugyanannyi baja lesz a kicsinek is tőle, mint a nagynak. Nem kéne zsírral tömni a kutyát és akkor nem lesz mitől aggódni. És talán arra is jó esélyed lesz, hogy a kicsiből nagy korára nem válik ugyanolyan lomha állat, mint a nagyból...
Mi?
Bocsi, de nem értem miért cseszed le a fejem. Igen, figyelnem kellett volna, és igen, nem ugyanazt eszi a két kutya, de honnan veszed, hogy a nagyobbik moslékot kap??
Kutyatápot kap, amit néha felöntök húsleves levével, vagy bableves levével, mert igazad van, nem vagyok tudós, de szerintem úgy finomabb. A kicsi értelemszerűen nem ugyanazt kapja, kistestűnek való tápot kap és - mondatod hogy diszkriminálok - NEM szoktam neki semmi zsírosat, vagy emberi kaját adni, mert annyit viszont tudok, hogy a kistestűnek kényesebb az emésztése. Ezért ijedtem meg, hogy bevágta az egész tál kaját, mivel eddig kisebb adagban sem evett ilyesmit. Most ettől állatkínzó vagyok?
VÉLETLEN nyitva hagytam a konyhaajtót és kiment a tálhoz a kiskutya, és megette, és igen, bűntudatom van amiért nem figyeltem. Még csesszél le te is.
Jah, és nincs mindig elöl a nagy kutyának a kajája, de mivel az előbb is mondtam, hogy lassan eszik, ezért fél óráig szoktam kint hagyni, azalatt meg szokta enni.
Azért lettél lecseszve, mert a nagyod így eteted, nem azért, mert nem figyeltél, és a kicsit ette meg....
De látom a szövegértelmezésed sem toppos...
Az én 5 kilós kutyám egyszer megette a rohadt nagy adag milánói makarónimat, amit én marha leraktam a nappaliban a földre. Pár percre mentem csak ki, mire visszaértem már csillogott a tányér...
A következő nap semmit nem evett, egész nap feküdt, marha nagyokat pukizott és akkorákat kakált, mint egy mamut :D
Ne aggódj, nem lesz baja, mondjuk a hüvelyeseket kerülni kellene. Bab is volt benne, vagy csak a bableves leve?
Jézusom...miaz,hogy "FINOMABB?" A kutyát nem finomság alapján etetjük,totál kicsinálja a belét minden méretű kutyának,a zsíros,sós,fűszeres étel.Még pár év és a nagy kutyátok gyomorfekélyben kinyúlik.
A kutyának jó minőségű kutyatáp kell és kész.
Gondolom egy 5 éves gyereket sem etet senki mekis kajával meg chipsel,mert az "finomabb".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!