Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy fajta tiszta Jack...

Van egy fajta tiszta Jack Russel Terrier (kan) kutyán törzskönyveztetni szeretném de a szülök nem törzskönyvesek mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
2013. szept. 24. 10:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha az egyik szülő sem törzskönyves, akkor semmi. A kutyád fajtajellegű keverék.

Ha az egyik ősének (apa/anya) van törzskönyve, akkor mehetsz e meoe-ba egy B kategóriájú tk-ért.

2013. szept. 24. 15:04
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem ad a MEOE B törzskönyvet. Legutóbb OTK-s B törzskönyvet láttam. Sőt, a MEOE szeptember 30 után már semmit se ad, lehet menni a fajtaklubhoz, ha kell valami.
2013. szept. 24. 15:26
 13/20 anonim ***** válasza:

Ennyire le lennék maradva? Huhh, akkor bocs.

Ez esetben nincs semmi, a kutyád KEVERÉK.

2013. szept. 24. 16:14
 14/20 A kérdező kommentje:
Kedves hozzászólok! köszönöm a tájékoztatást átunna fogok járni hogy és mint lehet Törzs könyvet szerezni a kutyám hoz. Mellesleg hozzátenném az állat orvos is elmondta nekem hogy nem keverék a kutyám mert egy tenyésztő vettem aki ezt a fajta kutyát tenyészti. Vissza menőleg kiderült hogy az egyik felmenő törzskönyves kutya volt. Szóval már el tudok indulni valahogyan.
2013. szept. 29. 10:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Jó próbálkozást! Aztán ha megtapasztaltad, hogy tényleg nem lehet, akkor gyere vissza és mondd el nekünk is, hogy igazunk volt! Akitől vetted az szaporító. Ha nem szaporító lenne, akkor törzskönyves kutyát kaptál volna ha akarod ha nem.
2013. szept. 29. 11:38
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Elindulhatsz, de célba érni nem fogsz.Már eleve kizáró ok az egyik szülő törzskönyv hiánya.
2013. szept. 29. 16:04
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Az állatorvosod látta a kutyádat, nyilván szép, biztos nem egy tacskó foxi keverékről beszélünk... De a törzskönyv lényege -ahogy azt mindenki leírta- az, hogy több generációra visszamenőleg törzskönyvvel lehessen igazolni, hogy az ősök is fajtatiszták voltak.

Akitől pedig Te vette a kutyád, nem tenyésztő, hanem egy mezei szaporító. Egy tenyésztőnél nincsenek törzskönyv nélküli kutyák, és főleg nem ad el törzskönyv nélkül kutyát.

Ezt csak azért írom, hogy ne kezdj el potyára pénzt és energiát beleölni ebbe a projektbe, mert soha nem lesz törzskönyve a kutyádnak.

2013. szept. 29. 18:02
 18/20 sippara ***** válasza:
Küllembíró az állatorvosod? Tök durva :O mondjuk nem sokat ér, a emellett van akkora idióta, hogy a törzskönyv nélküli, szaporítós kutyára azt mondja, hogy fajtatiszta :) A kutyád szülei keverékek, a "tenyésztő" pedig szaporító. Nincs mit tenni, gondolom, legalább jó óccsó vót.
2013. okt. 1. 14:35
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyám mindkét szülője törzskönyves volt, mégsem kaptam meg a törzskönyvét, mert a "tenyésző" valójában szaporító volt.

Ahhoz, hogy törzskönyves kutyád lehessen, a szülőknek törzskönyveseknek kell lenniük és tenyészszemlén részt venniük, hogy egyáltalán alkalmasak-e arra, hogy utódokat nemzenek. Ezen kívül csak bejelentett kennel névvel lehet kutyát tenyészteni, tehát hivatalos, bejelentett úton, nem a sufniban.

Ha ezek közül bármelyik is hiányzik a felmenőknél -mint ahogy az én kutyám szüleinél is hiányzott, bár van törzskönyvük-, nem fogsz törzskönyvet kapni! Én is örülnék, ha utólag kiválthatnám, de nem fogom megkapni! Ez van.

De hajrá... Van aki csak a saját kárán képes tanulni.

2013. okt. 1. 15:24
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek a tájékoztatást halhatni fogok rátok nem vágok bele a tk-ba. amúgy nem fizetem érte egy kannyit sem mert már nem nagyon bírtak vele mert nagyon pörgős kutya és nem bírták meg nevelni.
2013. okt. 11. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!