Szerintetek fel bírja nevelni őket? :/
Minden kutya fajtiszta, kezdjük ott.
Gratulálok az újabb szaporításhoz.
De nem koptatom az ujjam, más fog lecseszni helyettem.
Imádkozz, hogy fel tudja nevelni. Egy ismerősöm vemhesen talált egy mopszot az utcán, és szegény aznap ellett meg, 10 kölyköt. Sikeresen felnevelte.
Ezt már mellé kellene etetni (tápszer) és cserélgetni őket az emlőn, hogy a gyengébb kölykök is szopjanak (kb 3 óránként minden kölyöknek ennie kell) Nekem 9 volt a legtöbb ahhol még nem kellett mellé etetnem a kicsiknek és a szuka képes volt megoldani.
Plusz extra módon figyelni kell a szuka egészségére és helyes táplálására.
Ja,nem akartad.Biztos nem véletlenül nem ivartalanítottad és engedtél rá "fajkutyát".
Nem kell magyaráznod.Kellett a szaporításból a kis zsebpénz,de most megszívtad.
Az,hogy más is szaporít,nem mentség.
Ennek az alomnak a felnevelésére kb.rá fog menni az egész hasznod,amire számítottál.És a kutyád életéből is elvettél pár évet.
1. A pénz nem az enyém lesz hanem a szüleimé.
2. Nem arra értettem hogy nem akartam hogy nem akartam kiskutyákat...igenis akartam kiskutyákat csak nem ennyi sokat
rántott leves? a dokid se komplett... egy vemhes illetve egy szoptatós szukának jó minőségű fehérjében dús tápanyag kell, megfelelő vitamin és ásványi anyag utánpótlás. Plusz folyadék folyadék és még több folyadék bevitele.
Ilyen nagy almoknál a legnagyobb gond, hogy a legkisebbek nem jutnak tejhez így hamar el is pusztulnak hacsak nem avatkozik be az ember mesterségesen (tápszer és a kölykök cserélgetése az emlőn)
További probléma, hogy a szuka rengeteg kalciumot veszít a szoptatással amibe bele is pusztulhat így azt is pótolni kell.
Azért szoktam mondani, hogy az orvosok többsége soha nem nevelt almot és nem is ért hozzá tehát tőlük tanácsot kérni szinte felesleges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!