Hogyan szoktassam hozzá a kutyámat a pórázhoz?
még kölyök, úgy hogy nincs késő hálistennek. Ki fogom próbálni ezt is. Eddig úgy próbálkoztam (keresztapám így szoktatta mindkét pitbullját), hogy rátettem, fogtam a pórázt, húzta magát, hagytam hogy ő "domináljon", mentem amerre ő akart, és amikor már úgy éreztem, hogy már messzire ment, megfogtam, és én irányítottam. És ezt ismételgettem eddig párszor.
De kipróbálom azt is, amit te mondtál.
Baromság? Szerintem meg egy kölyökkutyától elvárni a pórázfegyelmet baromság...
Ebből lesznek a szép nagy hisztik, mert az éppen csak sétálunktól azonnal váltunk a gyere láb mellettre...
Amit csinálsz kérdező, az is jó módszer, lényeg, hogy a séta jó élmény legyen, ne akarj bele az elején túl sok kontrollt rakni, lesz még arra idő.
Érthető, addigra már bőven gyakorolhatod vele a láb mellett sétálást/nem húzást.
Ha hozzászokott a póráz érzéséhez és nem küzd ellene, sőt, mondjuk elkezd húzni, akkor már korrigálhatod a húzást, az én kutyám 4-5 hónaposan már egészen szépen sétált laza pórázon, és csak néha feszült meg. Ma meg az az elvárás (8 hónapos), hogy láb mellett vagy mögöttem menjen pórázon.
De mivel a póráz hozzászoktatásáról volt kérdés, nem a pórázfegyelem tanulásáról, így arról írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!