Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Alfa kutyaiskola?

Alfa kutyaiskola?

Figyelt kérdés

Kicsit "félénk" vagyok úgymond, véleményekre lennék kíváncsi ezzel a kutyasulival kapcsolatban!

Első kutyusom van, most 5 hónapos körüli, és úgy érzem nagyon ránk, illetve rám férne pár jó tanács, tapasztalat.

Főleg az, hogy egy jó közegben legyünk, hozzáértőkkel, és sok kutyussal, ahol tanulhatok.

Nem azért, mert gond van a kutyámmal, szerencsére ártatlan, kedves teremtés.

A videóik alapján őket érzem a legmegbízhatóbbaknak.

Csak aggódom kicsit, hogy odaállítok tök hülyén, eleinte szerintem azt sem fogom érteni, miről van szó.

Írjatok légyszi tapasztalatokat, vagy hogy ki hogy volt az első ilyen összejövetelen. Köszönöm.

2013. szept. 22. 15:54
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
És amit parkban látok, tapasztalok, random kutyákkal, azt kevésnek érzem.
2013. szept. 22. 21:39
 12/20 anonim ***** válasza:
egy kutya mindig ugy kövesse a vezetőjét, hogy sugározza minden porcikája azt az örömet, amit az együtt töltött idő jelent. De attól, hogy hátratett kézzel masirozunk, és leszegett fejjel, ezt nem fogjuk elérni. és látod pont ez a bajom ezekkel a modern iskolákkal. Nagyon kevésnél látom azt, hogy a jó, és felhőtlen kutya-gazda kapcsolatot erősiti. Az ovinál nyilván sokmindet elrontani nem lehet, viszont arra figyelj, hogy a te kiskutyáddal hasonló termetű, és sulycsoportú kölykökkel legyetek.
2013. szept. 22. 22:11
 13/20 anonim ***** válasza:
egyébként egyre több hagyományos iskola halad a korral, és alkalmazzák a pozitiv megerősitést, a jutalommal való motivációt.
2013. szept. 22. 22:13
 14/20 anonim ***** válasza:

Az alfa pont pozitív megerősítéssel és klikkerrel dolgozik, nagyon hasonlóan a tükörhöz.

És mindkettőnél tapasztaltam számomra és a kutya számára is értelmetlen feladatokat.

2013. szept. 22. 22:33
 15/20 anonim ***** válasza:
igen nagyon jól hangzik az, hogy pozitiv megerősités, és a klikker is egy nagyon hasznos dolog, de a használatot, az alkalmazást meg kell tanulni.
2013. szept. 23. 11:05
 16/20 anonim ***** válasza:
Megtanítják.
2013. szept. 23. 19:28
 17/20 -Evetke- ***** válasza:
Mi lett végül? Én az oviba jártam oda, és az alapot végeztem ott. Nekem abszolút jó tapasztalataim vannak (a csepelibe jártam).
2013. nov. 6. 11:37
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csak pozitív megerősítéssel dolgoznak,sőt...nekem nem jött be. Első alkalommal bántották a kutyámat az oviba azért,mert egy nagyobb kutya az ovi területén kívül rámorgott,ő pedig visszamorgott rá... :S
2014. jan. 30. 17:54
 19/20 anonim ***** válasza:
erről beszéltem. Amugy a facen épp nagy port kavart egy video, amikor egy belgát teljesen lealáztak, még akkor is hajottták amikor szerencsétlen felakadt a keritésre.
2014. jan. 30. 18:53
 20/20 anonim válasza:
100%
Én oviba voltam náluk egyszer, a cinkotaiba egy 14 hetes mudibébivel. Nekünk nem vált be, mert az óra leginkább abból állt hogy elegedtük a kutyákat és hallgatuk a kiképzőt. Az én mudim elég nehezen oldódik, sokszor támadólag lép fel egy másik kutya közeledésére, és ez a kutyaovi nekünk nem igazán jött be. Sokan voltunk, egy elég kis területen, én úgy láttam itt nem igazán fogunk fejlődni. Séta alatt a kutyám elég jól feloldódik, de itt az óra nagy részén egy helyben álltunk. Ha valakinek érdeklődő, könnyen szocializálható kutyája van, annak lehet hogy beválik. Én másikat keresek.
2014. jan. 31. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!