Mennyiért és hol vennétek/vettétek golden retriever kutyusotokat?
Nagy dilemma előtt állok, ugyanis hallottam, hogy fontos az előszűrt kutya (betegségek) és a törzskönyv is fontos, viszont nem nagyon találtam ilyen kennelt, ami barátibb áron van, ezalatt kb. 20-60 ezer közöttit értem.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna mondani illetve írni pár kennelt, ami megbízható és jó áron van. Köszönöm!
ennyiért tuti nem kapsz. Barátnőm innen vette: [link]
140 ezer volt, egészséges, jó idegrendszerű, könnyedén vette a munkavizsgát vele és a kutyasuliban is jól szerepel.
60 ezer ez kb a kutya önköltségi ára vagy még annyi se...
Azt vedd alapul, hogy a tenyésztőnek a szülőket is le kell szűrni a betegségekre, mielőtt pároztatja őket, hogy ne legyenek beteg kölykök. Illetve a tartási körülményeket, a vemhesség alatt beadott oltásokat, gyógyszereket, minőségi tápokat, ne adj isten komplikáció esetén császárt. Ez nagyon sok pénzbe kerül, de cserébe egészséges kutyusok születnek.
Ezt nem lehet kutyánként 20-60 ezer forintból megúszni. 100 ezer alatt nem lehet minőségi kutyát találni.
És még így is jól meg kell nézni honnan veszed.
Jó példa erre, hogy párom szülei is azt hitték minőségi kutyát vesznek csak mert van törzskönyve. Erre a kutya még nincs 10 éves, de alig lehet bármivel etetni, mert mindenre allergiás, emellett olyan hormonzavara van, hogy szerencsétlen olyan túlsúllyal rendelkezik, hogy 3x akkora mint egy standard gonlden, túl van egy méhgyulladáson is, és természetesen az ízületeivel is gondok vannak, állandóan orvoshoz kell vele járni, ami nem kis pénz.
Ezt csak azért írom le, mert ha az elején nem költesz rá nagyobb összeget, hogy minőségi kutyád legyen, és nem nézel utána, hogy valóban jó helyről van-e (szerződés nélkül ne vegyél kutyát!), akkor az évek során vagyonokat fogsz az orvosnál hagyni a különböző rejtőző betegségei miatt.
Ha már van 60-ad kutyára,akkor 2-3-4 hónap gyűjtögetéssel,elérhető a 80-100 e Ft is,amiért már kapsz jó kutyát.
Barátnőmék 7 éves törzskönyves kanja 80 ezer ft volt. 7 ÉVE!!
Akkor mai árakon,szerintem a 100ezer ft,egy minőségi kutyáért reális ár.
Mindamellett,hogy telefonra,tévére minden másra,amit 2-3 év múlva lecserélnek,meg az emberek zömének telik.Csak a társunkra nem telik,aki 10-15 évig velünk lesz.Nem feltétlen rád értem,csak a mentalitás..
Ez így igaz, egyszer kell kiperkálni a nagyobb összeget, aztán később nem lesz vele gondod. "Olcsó húsnak híg a leve..." Ez kutyákra is igaz.
Az olcsó kutyával egész életében szenvedhetsz. Nem éri meg, lelkileg se, és ANYAGILAG se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!