Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a kutyám befekszik az...

Ha a kutyám befekszik az ágyamba, és velem alszik, lehet tőle valami bajom? és ha a kutyát puszilgatom és ő nyalogat engem, úgy tudok valamilyen betegséget elkapni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 5. 14:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%

Nézd! Én úgy nőttem fel, hogy mindig volt kutyánk. Emlékeim vannak róla, hogy pici gyerekként is velünk aludt a kutyánk. Így nőttem fel, anélkül, hogy valaha lettem volna kórházban. Nem voltam soha allergiás, nem vagyok beteges, kórházban csak akkor voltam amikor szültem a lányaimat. Ma is van kutyám és velünk alszik. Ezért nem hagy el a párom, mert ő is imádja és számára sem probléma, ha a kutya velünk alszik.

A gyerekeimmel is szokott aludni, róluk is ugyanezeket tudom elmondani.

Egészségesek vagyunk!!!

2009. nov. 5. 15:26
 12/18 anonim ***** válasza:
95%

Bajod nem lesz tőle ha rendesen van ápolva. Csak tudod a legegészségesebb kutya is nyalja a fenekét nemi szerveit, a ha lány akkor a vért is amikor tüzel... Hát én nekem ehhez nincs gusztusom, pedig a kutyam a legfontosabb a világon. De attól még kutyaként kezelem. Egyikünk sem veszít sokat ha máshogy fejezzük ki a szeretetünket.

Azon kívül gondolom másban sem vagy túl következetes, emberként kezeled a kutyád, ez pedig neki nem jó, fusztrációt okos, és nem fogja tudni, ki a főnök. Aminek következtében lehet valamelyik nap arra ébredsz, hogy a kutyád épp kikerget a saját ágyadból. Vagy lehet hogy nem. De mindenképp zavaró neki. Ő kutya. És természetes nem érti, hogy miért aludhat a főnök mellett. Lehet azért mert nem is ő a főnök?

A kutyának meg van a saját helye, ahogy neked is. Ha még párod is van akkor aztán meg még kedvesebb hogy ott alszik a kutya ahol esetleg ti mást csináltok...

Én a kutya fejére vagy a fülére szoktam néha puszid adni, de ennyi. Ha téged ez nem izgat akkor csináld így, de a kutyának komoly tépelődést okozhat ha esetleg nem tudja ki a fönök.

2009. nov. 5. 15:31
 13/18 anonim ***** válasza:
68%
Igen, lehet. Még akkor is, ha a kutyus szinte szupertisza és jól gondozott. Mégpedig azért, mert a kutya immunrendszere merőben más, mint az emberé. Vagyis lehetnek a szervezetében olyan mikroorganizmusok (vírusok, clamidiák, baktériumok, protozoonok), amik a kutyának semminemű betegséget soha nem okoznak, sőt, a kutya számára esetleg még hasznosak is lehetnek, de az emberi szervezetben, egészségben akár végzetes bajt is okozhatnak. Úgyhogy nem tarom valami szerencsésnek azt, ha egy kutya az emberrel egy ágyban alszik, még kevésbé azt, ha valaki puszilgatja. Más dolog, ha a jószág szeretetből megnyalja az ember kezét (hiszen a kutya a gazdáját falkavezérének ismeri el), de jól mondták, hogy ekkor is ajánlott egy alapos kézmosás.
2009. nov. 5. 15:34
 14/18 anonim ***** válasza:
83%

Na, csak nem túl sok domestos reklámot láttál a tévében? :D :D :D

Egyébként viccet félretéve, ha féregtelenítve, bolhátlanítva vannak a kutyáid, akkor nem lehet bajod. Azt nem hagyom az enyémeknek, hogy a számat megnyalják, de előfordul, hogy nyakamra, fülemre kapok puszit és én is adok a búrájukra. De mivel jól ápoltak, tiszták, rendszeresen vannak féreghajtva és nem bolhásak, nem hinném, hogy elkapnék bármit is. Viszont én nem szeretem, ha az ágyamban alszanak, nem csak azért, mert az szerintem nem higiénikus (nem tudom úgy megtörölni őket, hogy valamennyi por ne jöjjön belőlük), hanem mert megvan a maga helyük, én meg a falkavezér vagyok és nekem is megvan a magam helye, ahová ők csak a kifejezett kérésemre jöhetnek fel nagy ritkán. Meg rém cikinek találtam, mikor még ágykutya volt a kisebbik, elmentem vendégségbe és azzal kezdte, hogy fölugrott a vendéglátóm ágyára. Hát aki nem kutyás, az nem örült neki és meg is értem. De a kutya nem tudja, hogy otthon mehet az ágyra, máshol nem. Ezért is döntöttem úgy, legjobb lesz, ha nincs ágyra mászás, így ebből nem lehet probléma, ha az a megtiszteltetés ér, hogy egy nem kutyáshoz átvihetem a kutyáim. :)

2009. nov. 5. 16:43
 15/18 anonim ***** válasza:
78%
Ja és arról nem is beszélve, hogy mikor a párommal szeretkeztünk, mindig föl akart ugrani közénk az ágyba és olyan rámenős volt, hogy ki kellett zárni a szobából. Szerencsétlen nem igazán értette, hogy olyankor miért nem jöhet föl. Szóval szerintem ágyba ne, szájrapuszi ne.
2009. nov. 5. 16:48
 16/18 anonim válasza:
28%
Én szerintem a kutya nem ágyba való bármilyen aranyos vagy akármi.Persze én is nagyon szeretm mind a 4 kutyámat és én is velük aludnék de nem lehet mert hullik a szőrük és nem tudjuk mind a 4 kutyának rendszeresen kikefélni a szőrét.De am. hogyha egy van és úgy tartod ,hogy veoltod mindig, hetente van fürösztve, ki van kefélve meg úgy tartod mint egy szobakutyát akkor miért ne?:P
2009. nov. 5. 17:27
 17/18 anonim ***** válasza:
91%
17:26 -os hetente fürdetni??? Ugye ezt nem komolyan írtad... ??? o_O
2009. nov. 5. 22:23
 18/18 anonim ***** válasza:
53%
ÉN 6 éve alszom a kutyámmal. Eddig semmi bajom nincs, pedig elvileg allergiás vagyok az összes szőrre. Míg nem aludtam vele, folyton beteg voltam, de mostanában semmi bajom sincs. Rám jótékony hatása van:)
2009. nov. 7. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!