Mennyit kérjek a pároztatásért?
ismerősöm az én kutyámhoz hordja az ő szukáját pároztatni. kiskutyát sohasem kérek, őt viszont akármilyen "szívességre" megkérem mindenért pénzt kér. ezért úgy gondoltam hogy ha legközelebb hozza akkor bizony megmondom hogy ennyi ha jó jó ha nem nem.
jagd terrier kutyáról van szó.
Én egy 10 ért szoktam.
Potolja a kaját..
Ne kérj pénz és ne pároztass, ha szereted a kutyákat!
Sokakból hiányzik a felelőség tudat és sok ember a jó szándékú tudatlanságának áldozata, melynek a következményeit a kutya élete bánhatja. Egy meglévő élet elvétele viszont főbűn az én értékrendem szerint, pláne akkor amikor a legjobb barátunkat ítéljük halálra.
Azt gondolom, hogy sokkal komolyabban kellene gátat szabni a szaporulatoknak, szaporításoknak és ebbe a körbe én maximálisan beleértem a tenyésztőket is. Az állatok ivartalanítása egyfajta csonkítás, ami csak egy tüneti kezelés. Persze, kan kutyák esetében amennyiben nem rendelkezik a tenyésztésre megfelelő papírokkal a kötelező oltás mellett alapból el kellene végeztetni a beavatkozást. Nem is értem, hogy ez miért nincsen szabályozva.
Kutyát tartani csak szakképzett embernek szabadna. Szakképzett pedig úgy lehetne valaki, ha elvégez egy akkreditált iskolában egy minimum egy napos állattartási tanfolyamot, ami a felelős állattartásról szól, és egy vizsgát tesz kutya cica igényekből. Ezt mint egy jogosítványt használhatná az illető a későbbiekben.
Kutyát tulajdonolni, sétáltatni, venni, örökbe adni anélkül nem lehetne. Persze jó magyar szokás szerint ennek nem a pénzről kellene szólnia.
Meg akkor a jagd nem is szerepel kiállításon ugye??
Meg mi az,hogy minden fedezésért kérjen pénzt?
Bírnám,ha a falukban is koslatna Mari néni háztól házra,ahova beszökött a kan kutyája kiskutyát gyártani,hogy ő kéri a fedezés árát.
Kb. ennyire tudatos a kérdező szaporítása is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!