Milyen kutya legyen?
Lesz majd egy kutyánk, leírom a feltételeket.
Anya csak kisebb méretű kutyát akar.
Ne legyen hosszú szőrű!
Én az energikus, szeretnivaló, okos kutyákat szeretem, akik szeretik ha tanítják, szeretnek sétálni, játszani, és emellett kedvesek is.
Kint tartanánk, mindennap 2× 1 órát tudnám vinni sétálni!
Köszönöm!
Most komolyan, mi a bajotok a mudival? Én ha lepontozok valakit, leírom, miért teszem, különben semmi értelme az egésznek, a kérdezőt is csak félrevezetitek.
A mudi nem kifejezetten hosszú szőrű (nem kell fésülni se.. sőt, nem is szabad, különben car lesz a szőre), kisebb méretű, energikus, okos, imád tanulni, szeret sétálni, játszani, és borzasztóan kedves, dörgölődzős, bújós kutyák. Ha kint a kertben játszanak vele, akkor elég neki az a 2x1 séta is. A fajtamentőinél pedig nagyon sok édes mudi van. Jah és simán tartható kint. Szóval?
A jack russel szétfagyna télen...
Amúgy igazuk van a válaszolóknak, hogy a kistestű, rövidszőrű kutyák fáznak kint télen. Akkor is, ha veszel kutyaházat. Egy olyan kis semmi szőrű kutya, minta jack russel, nem bírja a -10 fokot. (Ne gyere azzal, hogy a szomszédé is jól van. Persze, végül is nem halt meg, de ne ez legyen már a szempont, gondolom jó otthont akarsz biztosítani egy kutyusnak...
Nah, valami tömöttebb bundájú kutyus kéne nektek (ilyen szempontból a mudi már jó választás, vagy a menhelyeken is ki lehet fogni olyan szerencsésen keveredett kutyát, hogy kis testű de a szőre tömött)
Kistestű rövid szőrű kutyát nem lehet kint tartani,mondjuk hosszút se!Mert társasági kutyák egyedül rosszúl éreznék magukat.Mellesleg csak egy rétegű a szőrűk.Így már ilyen időben mint most van már fáznának.Hiába van kint neki ól.
Mudi,Pumi ők még jó méretben vannak és bírnák a kint tartást.
Bár én egy kutyát se raknék ki.
De amúgy ha kint van akkor nem mind1,hogy hosszú-e a szőre??
Ha nincs fajta elképzelésed akkor látogassatok el egy menhelyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!