A beagle kutya csak műtve tud fialni? Vagy ez nem igaz?
Hívjál orvost. Ha nem vérezne, akkor is kell a doki, aki megnézi, kitisztult-e a kutya teljesen, és ellátja , ha szükség van rá.Ennyit megérdemel az a kutya, amelyiket elletnek a gazdái.
2013. szept. 18. 15:38
2/11 A kérdező kommentje:
Hát csak sajnos nem az enyém de ma megyek hozzájuk. mert nem igazán értem ha most fialt akkor hogy tüzelhet. mert azt mondja tüzel is meg vérzik is. nem vagyok egy nagy kutya szakértő de nem igazán áll össze a kép. nem tenyésztik csak mellette van 2 korcs kan kutyus is. és nem zárták külön tüzelési időszakban. de köszönöm a választ.
Ha vérzik, nem tüzel. Ellés után tisztul a kutya. Jobban járnátok egy orvosi vizittel mindenképpen. Aztán ajánld a szüleidnek a szuka ivartalanítását nagyon.
2013. szept. 18. 15:42
4/11 A kérdező kommentje:
amihez persze semmi közöm de tudták nagyon jól hogy van egy szuka kutyájuk miért kellet nekik másik két kan? vagy ivartalanították volna ki vagy a szukát vagy a kanokat vagy a kanok helyet hoztak volna szukát.de abba se szólhattam bele. sajnálom nagy a kutyust. főleg ha nem hívnak hozzá orvost.
A beagle az nem egy túlzottan nehézellő fajta, de persze előfordulhat nehéz ellés, mint minden fajtában.
Ha pedig ennyire vérzik, akkor hívni kell egy állatorvost, mielőtt nagyobb baj történne. De valóban, mindenképpen jó, ha megnézetitek vele. És utána pedig az ivartalanítás sem lenne rossz ötlet, mert ilyen "baleset" máskor is előfordulhat, hogy nem zárták külön a szukát a kanoktól, és csak egyre több keverék kutya születik.
2013. szept. 18. 15:47
Próbáld valahogy meggyőzni őket az ivartalanításról tényleg. Elhiszem, hogy nem könnyű, főleg ha máskor sem hallgattak rád, de próbálkozz sok sok érvvel:
- jó ez nektek, hogy most itt van egy alomnyi kölyök kutya, és mennyi pénzbe fog kerülni az oltás, féreghajtás stb?--> az ivartalanítás olcsóbb lett volna
- hogy fognak gazdát találni nekik?
- és ha valami baj lesz a szukával?
Hirtelen ezek jutottak az eszembe
2013. szept. 18. 15:51
És mit kezdenek a kölykökkel?Vigyed el te,ivartalanítani a saját pénzeden,mert ez évente fog ismétlődni.
2013. szept. 18. 16:28
A chipeltetést se feledjétek el! Sztem simán földhöz fogják vágni őket,ha erre nem figyeltek oda, meg nem.vitték el ivartalanitani....
2013. szept. 18. 17:34
9/11 A kérdező kommentje:
én vigyem az ő kutyájukat? na ez jó vicc. van nekem kutyám amire költhetek. 1 nincs annyi pénzem hogy pluszba más kutyáján segítsek. 2 nem én akartam szukát is meg kant is.
Így is lehet. Akkor viszont most kihívjátok a dokit, ha nem változott a helyzet, és a következő ellésnél már nem kell ide írnod a kérdésedet, hogy mit tegyenek ellés után a szukával, mert gyakorlottak lesznek.
2013. szept. 18. 20:35
Kapcsolódó kérdések: