Melyikőtöknek van Vas megyében fekete-ezüst törpe schnauzer kan kutyusa, pároztatás céljából kellene, törzskönyv előny?!
Nem elöny, hanem a minimum. Meg a tenyésszemle és a szürések is!
Ne szaporits!
Köszy és bocsi ennyire nem vagyok jártas a dolgokban...pár éve kaptam törzskönyvezett kan schnauzert,utána én vettem 1 törzskönyvezett szukát!A kan túl öreg az ilyen "akciókhoz"
Szóval hova is kell mennem a szukámmal?Milyen papírjai kell hogy legyenek 1 esetleges kan "jelöltnek"?És mennyibe kerül ez kb...?
Én is osztom azt a véleményt, ha ennyire nem értesz hozzá, akkor ne szaporíts. Ez nem így működik, mint ahogy elképzeled. Én elhiszem, hogy szeretetből tennéd és a legjobbat akarod a kutyádnak meg a kölyköknek is, de ne tedd!
Ha mindenképp tenyésztő akarsz lenni, komoly felkészülés kell és tedd magas színvonalon. Meoe tagság, kennelnév a minimum! Jó vérvonalú kutyák törzskönyvvel (nem felülbélyegzett!!!), kiállítások, tenyészszemlék, munkavizsgák is lehetőleg, ösztönpróbák fajtától függően. Ha mindezek megvannak és a fajtát is behatóan megismerted, mind külső, mind belső tulajdonságai tekintetében és a vérvonalakat is alaposan tanulmányoztad, akkor nagyon körültekintően belevághatsz.
De azon is érdemes azért elgondolkodni, hogy milyen körülményeket tudsz biztosítani a kutyáidnak, fogsz-e minden alomnak megfelelő gazdit találni és egyáltalán van-e anyagi kereted az almok felnevelésére és a kutyáid minőségi tartására és persze a kiállításokra.
Lehetne erről regényeket is írni akár...
És még egy gondolat, előjegyzés nélkül ne hozz le almot és igen, Te válogass a vevők között, így biztos lehetsz benne, hogy minden kölyök gazdira talál és nem marad rajtad egy sem.
De a szaporítók táborát semmiképp se népesítsd!!!
Ja, bocsánat, csak másra is figyeltem közben. :)
Az egészségügyi szűréseket kifelejtettem!!! Ez is ALAP!
(Bocsi a bakiért...) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!