Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Másokat is ennyire idegesít,...

Másokat is ennyire idegesít, hogy bárhova menjen az ember, online világban, mindenhol a több száz kiskutyás hirdetés várja?

Figyelt kérdés

Egyszerűen betelt a pohár nálam,nincs egy olyan csoport facebook-on,vagy gyakorin nincs olyan nap,hogy ne kelljen látnom "eladó kiskutyák" vagy szaporítani szándékozó emberek képeit,kérdéseit.

A tököm teli van,hogy mindenki ontja magából a fajtajellegű keverékeket,amik jó eséllyel a nyakukon maradnak,majd 3-4 hónaposan kétségbeesetten,már 5 ezerért hozzávágja BÁRKIHEZ,csak vigye már valaki,ha meg nem kell senkinek,akkor jobb esetben egy menhelyre adja,vagy rosszabb esetben kidobja az utcára.

Ezt vehet venni szimpla panaszkodásnak is,de egyszerűen eldurrant az agyam,ahogy most beléptem facebook-ra és 3 "kedves" ismerősöm is "fajtiszta" pitbullt(majd inkább amstaffot) illetve "extra mini","mini" csivavákat hirdet.

A menhelyesek meg szopnak ezerrel,meg az állatvédők,a gyakorisok,akik meg próbálnak észt beszélni a sötét fejekbe,azok meg ki vannak kiáltva okoskodó barmoknak.

Mikor lesz már valami pozitív is kutyás ügyben?

A kérdést költőinek is lehet tekinteni,hátha erre jár valami "Hány hónaposan pároztathatom a bak kutyámat a lány kutyámmal" ember...

2013. szept. 17. 20:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
13 éves voltam, amikor a fajtatiszta Labradorunkat pároztattuk a szomszédéval (neki nem volt törzskönyve, szóval ki tudja). Akkoriban persze teljesen lelkes voltam, hiszen a kiskutyák édesek voltak, és mind a 11-et sikerült elajándékozni. Azonban szegény szukánkat nagyon megviselték a kölykök (főleg a nagy szám miatt), császározni kellett, mert kifordult a hüvelye (akkor ivartalanítva is lett egyből). Eltelt 9 év, szerencsére azóta jól van, 11 éves egészséges hölgyként éli életét, de azóta a fejemet verem a falba, hogy hogyan hagyhattam mindezt... Igaz, akkor még nem volt ennyire elterjedve az interneten az állatvédelem, de bevallom, nagyon szégyellem magam azóta is :( Amióta ezt felfogtam, harcolok a szaporítók ellen, akik sokszor tudatlanságból cselekednek (mint anno mi). Viszont most már nincs mentség, az interneten rengeteg helyről találkozhatnak az állatvédelmes írásokkal, szóval értetlenül állok a rossz helyzet előtt...
2013. szept. 17. 20:31
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagyon soká lesz változás, egyszerűen Mo.-on olyan elképesztő sötétség uralkodik (nem csak kutyá témában), és annyira nem akarunk nyitni az újdonság felé, hogy szerint több tíz év, mire valamennyit javul a helyzet.
2013. szept. 17. 20:35
 3/16 A kérdező kommentje:

Én is első kutyámat ismerőstől vettem,magyarán szaporított kutyus,annyi mázlim volt(vagy minek nevezzem),hogy viszonylag hamar 1 év múlva,rátaláltam,a dolgok miértjére és hogyanjára....így elvittem ivartalanítani,megadok neki mindent,szeretem,imádom és imádkozom,hogy ne legyen beteg.

És azóta igyekszem tenni a közjóért,bár néha napján nagyon siralmasnak látom a helyzetet.

Ma épp a fodrászomnál jártam és azt ecsetelgette,hogy nem érti a szomszéd nénikét,havonta félretesz annyit,hogy a kutyáját 2 havonta kozmetikába vigye,ő meg saját magának már nem tud fél éve frizurát csináltatni,mert elmegy a pénze a kutyájára....és máris bolondnak titulálta a nőt,miközben szerintem a kutyám szükséglete előrébb való,mint az én luxushoz tartozó kiadásom.

2013. szept. 17. 20:45
 4/16 anonim ***** válasza:
86%
A fodrászodnak mondd meg, hogy én 10 éve nem voltam fodrásznál, annyira felesleges kiadás, mind csak elcseszi az ember haját:D
2013. szept. 17. 20:47
 5/16 A kérdező kommentje:
Jogos :D Az enyém se lett jó...
2013. szept. 17. 20:48
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon pozitív az ügyben?

nagyon nehéz kérdés, engem elrémíszt ez a sötétség ami uralkodik :(

az egyik magyarázza h nem fosztja meg a kutyáját a párosodás örömétől (nem fogja fel h nem öröm), a másik tenyésztőnek hiszi magát mert vki befedezte a tüzelő szukáját , a harmadik nem ivartalaníttat mert pénz állítólag nincs, de simán rávágja h jó akkor altatja az összeset ha nem viszi el valaki, ami persze drágább mintha ivartalanítana, a másik cserélné a kutyáját mert fél a vihartól az udvaron (melyik kutya nem fél?) ,a harmadik felteszi a kérdést h lesz egy hétvége alatt szobatiszta a 2 hónapos kölyökből ,mert neki ennyi ideje van.

nem kell mindenkinek állatimádónak lenni, de az egész társadalmon azt érzem h sem ember sem állat nem számít, ma valamelyik hírnél még volt aki nekiállt győzködni a tömeget h állatok megerőszakolása teljesen legális és normális dolog..

mindeközben romagyerekek minden héten több felröppenő hír szerint állatok kínzásában találnak csak szórakozást..

A másik esetben a Móricz Zs. körtéren egy lány az aki nekimegy a vak embert rugdosó kölköknek, mindenki nétzi ( egy hetes eset ) - persze még itt is miért rugdossák a bácsit?HOgy elvegyék a macskáját és bedobják a kocsik közé saját bevallásuk szerint.

Beteg az egész társadalmunk, sokszor így érzem!

2013. szept. 17. 20:56
 7/16 A kérdező kommentje:

Na kedves utolsó,egyetértek veled.Mindenesetre változásra lenne szükség,de nem tudom kitől,vagy milyen szervtől kellene azt várni...?

A chip bevezetése alapból jó dolog lenne,ha nem lett volna emiatt 3x annyi kóbor kutya.

Én (jelenleg) állami szinten látnám a változtatás erejét,a közoktatásba bevezetett felelős és tudatos állattartás alapján.Illetve kötelezővé tenném minden olyan kedvenc ivartalanítását,aki nem tenyésztésre alkalmasnak minősített állat.Legyen az macska,vagy kutya,vagy görény vagy bármi.Tudom,hogy van aki ellenzi,de nem is szaporít,de amikor egy országban ennyi bolond van,kollektív intézkedésre lenne szükség.

2013. szept. 17. 21:08
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Amíg sokan azt hiszik, hogy a kiskutyákból származó bevétel könnyen szerzett pénz, addig nem lesz változás...
2013. szept. 17. 21:18
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt még kihagytam és órisi agyamentségnek találom, hogy a mittudoménmilyen cápákról meg bálnákról meg olyan őserdőkről, amit a magyarok 99, 5%-a sosem fog látni tanulunk, azt tudni kell, hogy a bálna emlős, de olyan alapvető dolgokat, mint hogy a kutya hogy lesz szobatiszta, mi az hogy felelős állattartás, az állatok ugyanolyan érző lények, mint mi semelyik órán nem mondják el. Biztos nagyon érdekesek a bálnák, de én nem kidobott bálnákkal találkozom nap mint nap, hanem kidobott kutyákkal. Az ember legjobb és legrégebbi barátjával így bánni! Szóval már gyerekkorban elkezdődik a história.
2013. szept. 17. 21:25
 10/16 anonim ***** válasza:
Érdekes ismerőseid lehetnek. :) Én csak itt látok naponta szaporítós kérdéseket, a facebookom viszonylag "tiszta". Ott csak 2 havonta kell 1-1 "fedeztetni szeretném a keverék amstaffomat, kinek lenne hozzá kedve" jellegű hirdetést törölnöm az egyik csoportból. Eleinte még megkértem a posztolókat, hogy lesznek szívesek eltávolítani a szaporítós hirdetést, de gyorsan meguntam a magyarázkodást úgyhogy mostmár szó nélkül azonnal törlöm. Volt aki úgy megsértődött, hogy ki is lépett a csoportból. :)
2013. szept. 17. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!