MEgevett egy egérmérget a kutyám. Mit tudok tenni h ne legyen baja?
az egérméreg ilyen kis 1,5x1,5-ös tasakban volt, egy darabot nyomott be, csivava fajtájú kutyám. kölyök még kicsit több mint egy kg a kutya, tejet már adtam neki meg vettem tejszint hátha meghajtaná, és gyorsabban kijönne. :S mit tudok még tenniii??? állatorvosra nincs pénzem:(
hánytassam meg, vagy mi legyen? már ivott tejet, az is kijönne.. :S
az elmúlt 4órában ehette meg,ugyanis ennyire mentem el itthonról. a méreg hatóideje egereknél számolva 3-4 nap.. egereknél 2-4 db-ot ir h annyit kell kirakni...
Mit tegyek?
vidd állatorvoshoz különben meghal!!!
részletre lehet fizetni,de szerintem nagyon maximum 5 ezer ft -ba lesz...
Minél előbb vidd el orvoshoz,pár óra múlva lehet nem is fog élni a kutyád :(
Elmész a dokihoz, közlöd vele, hogy jelen helyzetben nincs pénzed, de mindenképp be fogod fizetni, de most a kutyád élete a tét.
Amúgy, ha kölyök a kutya, akkor már úgy is kellett mennie oltásra, ismerned kell a dokit, még ha csak 1-2X voltál nála, ha látja, hogy visszatérő vagy akkor fog adni hitelt.
De ne ezen múljon már a kutyád élete...
Nekem sincs most pénzem, de a héten mégis orvoshoz kellett menni a kutyámmal, mert lenyelt egy darazsat, és dagadt a torka. Felhívtam a dokit, elmondtam neki, hogy sürgősen segítenie kell, de sajnos most nem tudom rendezni a költségeket, és amint pénz áll a házhoz, az első utam hozzá fog vezetni. annyit mondott, hogy rendben, de siessek a kutyával, nehogy baj legyen.
Sajnos vagy elviszed orvoshoz, vagy elbúcsúzhatsz tőle. Etetheted, itathatod amivel akarod, az nem fog rajta segíteni. A hánytatás akkor segítene, ha még nem szívódott fel a gyomrából a méreg, de úgyse tudod otthon meghánytatni, ahhoz is orvos kell. Esetleg ha 1-2dl telített sóoldatot tudnál lenyomni a torkán akkor sikerülhetne a hánytatás, de akkor se tudhatod, hogy mennyi szívódott fel a méregből.
Elég felelőtlen vagy, hogy úgy veszel magadhoz kölyköt, hogy nincs pénzed az ellátására és még a mérget is kinthagyod!
"Ha arra a zselés patkányméregre gondolsz ne csinálj semmit. Az nem árt neki. Csak rágcsálók ellen való az én kutyám is evett nem is egyet .És nem lett semmi baja."
Alig több, mint 1 kg-os kutyának szerinted nem lesz tőle semmi baja? Te is felelős gazda lehetsz, valóban.
Az egér és a csivava közt is van méretbeli külnbség, persze, csak ha az arányokat vesszük, kb. ugyanannyira jönne ki, a kutya is kidöglik egy tasaktól.
Kérdező: remélem van benned annyi emberség, hogy elviszed állatorvos, mert még gondolom menthető a kutyus, ha a hatóanyag 3-4 nap.
Inkább nem ennék 1 hétig, minthogy miattam haljon meg a kutyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!