Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tüzelés, ivartalanitás,...

Tüzelés, ivartalanitás, fogamzásgátlás szuka kutyánál? Tapasztalatok? Az állatorvos nem megfelelően válaszol a kérdéseimre. Ti vagytok az utolsó reményem!

Figyelt kérdés
Tüzelő szukát lehet ivartalanitani? Vemhes szukát lehet ivartalanitani? Létezik fogamzásgátló ami tüzelés 10. napja után is használható? Meddig fog tüzelni? Azt olvastam ha már nem vérzik és csökken a duzzanat akkor van a legnagyobb esély a (nem kivánt) megtermékenyitésre, de akkorhonnan fogom tudni, hogy már nem kell aggódnom, vége a tüzelésnek?
2013. szept. 16. 21:01
1 2 3
 11/30 Hovarju ***** válasza:
88%

A tüzelő szuka vérzékenyebb, ezért tüzelés alatt nem műtik, csak ha az élete a tét.

Vemhesen is lehet ivartalanítani, fél időig biztosan és van olyan orvos, aki az utolsó percig vállalja.

fogamzás gátlóról nem hallottam, csak esemény utániról.

Én úgy derítettem ki, tüzel-e még, hogy a 20 nap környékén megkértem a kan kutyás ismerősöket, hogy találkozzunk egy pár percre. Amikor a kan kutyák már nem reagáltak rá, megfürdettem és pár nap múlva vittem kutyasuliba. Ekkor már ott sem érdekelte a kanokat.

2013. szept. 16. 21:55
 12/30 anonim ***** válasza:
Jah egyébként mi is úgy "ellenőrzünk", hogy figyeljük a kanok reakcióját. Meg egyébként nálunk 3 hétig tart az egész szerencsére (de azért általában 4 hetet várunk a közösségbe lépés előtt a tüzelés kezdetétől számítva).
2013. szept. 16. 22:25
 13/30 A kérdező kommentje:
Kellemetlen lenne, ha nem tudnám megmondani műtét előtt, hogy vemhes-e... Soha többet szukát! (Bár most is azt mondtam, hogy nem lesz szuka...)
2013. szept. 17. 07:21
 14/30 Imola Ágnes ***** válasza:
100%
Nyudogtan lehet ivartalanítani első tüzelés előtt, nem lesz semmi baja...gyönyörűen kifejlődik. Tüzelő szukát nem szabad ivartalanítani. Vemhes szukát lehet, a legoptimálisabb fedezés után 2 héttel. A tüzelés alatt nem igazán adnak fogamzásgátlót, csak esemény után. A vérzés után lesz termékeny a szuka. Van egyébként hormonális "implant fogamzásgátló", de állítólag költséges, és "macerásabb". Ezen kívül létezik injekció, ami úgymond megzavarja a szervezetet, mintha terhes lenne, így nem kezd el tüzelni a szuka. Én az egyik macskámnál használtam ezt, mivel idegrendszeri problémái voltak, és nem akartam túl fiatalon műtettni. Az injekciót tüzelés előtt adják, egyszeri alkalommal nincs gond vele, de hosszútávú, többszöri alkalmazásnál vannak mellékhatásai.
2013. szept. 17. 07:43
 15/30 anonim ***** válasza:
A mi szukánk kapott fogamzásgátlót. Fél évente kellett vinni szurira. Nemrégiben lett ivartalanítva, mert begyulladt neki a méhe. Szerintem ivartalaníttasd ki minél hamarabb, az a biztos.
2013. szept. 18. 10:28
 16/30 A kérdező kommentje:
Tüzelés után viszem, csak nem szeretném ha baj lenne. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar tüzelni fog.
2013. szept. 19. 14:13
 17/30 A kérdező kommentje:
A szurit akkor is megkaphatja ha már tüzel?
2013. szept. 19. 14:14
 18/30 Imola Ágnes ***** válasza:
Akkor már nem biztos, hogy lesz hatása. Inkább utánna ivartalanítsd, az sokkal biztosabb.
2013. szept. 19. 14:18
 19/30 A kérdező kommentje:
Azon aggódok, ha baj lesz kockázatosabb a műtét... Főleg nála... Nem vártam még ennyire, hogy repüljön az idő :)
2013. szept. 19. 23:21
 20/30 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy nem érkezett okoskodó, semmitmondó, engem felelőtlennek tituláló hozzászólás, mert tényleg nem az én hibám. Valahogy túl leszünk rajta és megoldom, hogy neki a legjobb legyen. :) Köszi mindenkinek! :)
2013. szept. 19. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!