Szerintetek milyen jó házörző és örzővédő a boxer?
Sok boxer-t visznek őrző védőre.Házőrzőnek is jó.
Unokatesóméknak régen 3 boxerjük volt a gyerekekkel végtelenűl kedvesek.A házat meg elég keményen őrzik :)
Szerintem remek kutyák!
A boxer nem házőrző!
Jelzőkutyának jó lehet, de egy emberközpontú kutya, nem arra való, hogy házat őrizzen, a fajtát is eleve személyvédelemre tenyésztették illetve olyan munkára amikor a gazdával/vezetővel szorosan együttműködve kellett dolgoznia.
A kutyaiskolás ÖV meg sport, nem szabad összekeverni mással.
Pl a német-juhász kutya
Nekem boxerom van. Az volt párszor és más is mellette. Van összehasonlítási alapom. Ha játékos, okos, ragaszkodó, gyerekszerető kutyát szeretnél ,akkor a boxer jó választás. Az meg csak gazdi, nevelés vagy iskola kérdése, hogy mennyire jó házőrző. Van nála jobb is, de ez a fajta kutya is tudja azt amit szeretnél. Rohangálni csak úgy magában a mezőn nem fog, kellesz hozzá Te is vagy "valami társaság". Igaz csavargásra sem hajlamos. Sportolni lehet vele.
Sokat számít honnét veszed, milyen lelkülete lesz a kiskutyának. Nem feltétlenül fajtatiszta kell neked. Ha kicsi, olyat válassz ami mellé ha "véletlenül" leejted a kocsikulcsod vagy valami zörgőt, akkor nem rohan el rémülten... na az jó lesz őrzésre is! Ne a legkisebbet, ne a leggyámoltalanabbat, de ne is legfurakodóbbat. Olyat, amit 2.-nak választanál egy alomból. Nekem ez bevált, 25 éve vannak kutyáim... a többi rajta múlik! (Azért azt is gondold át, hogy kan vagy szuka legyen, mindegy milyen fajta lesz. Nekem a szukák váltak be.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!