Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj, ha a 2 hónapos kiskutya...

Baj, ha a 2 hónapos kiskutya néha lépcsőzik?

Figyelt kérdés
A kertünkből egy 4 lépcsőfokos lépcsőn lehet a teraszra feljönni. A kiskutya napközben föl-le mászkál, ahogy a házból ki-be járkál az udvarra. Ennyi lépcsőzés ártalmas lehet az ízületeknek?
2013. szept. 12. 10:45
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
8 hetes kutyát éppen hogy lehet csak elválasztani az anyjától, az oltásai sincsenek még meg: a fertőzésveszély miatt nem engedném ki a kertbe, nem a lépcső miatt.
2013. szept. 12. 10:48
 2/10 A kérdező kommentje:
10 hetes, 2 oltása van eddig, nincs nálunk semmi más állat. Akkor se engedjem a kertbe? Pisilni se?
2013. szept. 12. 10:54
 3/10 S.Money ***** válasza:
Ha nagyobb testű lesz a kutyád akkor érzékeny a "lépcsőzésre" az izülete, de az a pár lépcső nem fog neki ártani. De ha tudtok tegyetek ki neki a rámpát s még tanításra is jó lesz.....Az agility -nél haszlatosra gondolok.
2013. szept. 12. 10:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Ez a rampa jó ötlet. Azért szoktam kiengedni a kertbe, hogy ott végezze a dolgát, és hogy mozoghasson. Nagyon kicsi a házunk, nem tudna rendesen mozogni, míg megkapja a 3. oltását. Tudtok erre akkor valami megoldást?
2013. szept. 12. 11:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
semmi baja nem lesz a kiskutyának.
2013. szept. 12. 11:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Milyen fajta kutyus? Van, amelyiknél nem túl ideális a lépcsőzés, bár 4 lépcsőfok nem okozhat nagy gondot. A rámpa tényleg megoldás lehet.

Én a fertőzésektől meg ilyesmitől nem aggódnék; számtalan kutya nő fel a kertben. Én a sajátom 10 hetes kora óta viszem sétálni, csak figyeltem arra, hogy ne egyen fel semmit és ne érintkezzen bármilyen kutyával. Kedves első; a te szemléleted követve a kutya a veszettség elleni oltásáig bennt a lakásban végzi el a dolgát?! :O :/

2013. szept. 12. 11:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan engedd ki a kertbe.
2013. szept. 12. 11:06
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ha van még valami tanács, szivesen hallgatom. Juhászkutya keverék, az anyja skótjuhasz, nagyon arra hasonlít eddig, szerintem az apja is valami terelő kutyafajta lehetett. Rendkívül aktív. Ez számít?
2013. szept. 12. 11:31
 9/10 Salx Narval ***** válasza:
4lépcső az túró, még deszkát sem fontos rátenni. Az udvar tökéletes élettér lehet a kutyáknak , a lakásnál mindenképp jobb. Persze, hogy engedd ki és ne csak pisilni, hanem játszani, futkározni is.
2013. szept. 12. 11:32
 10/10 Akiteki ***** válasza:
3 hetesen ki szoktam engedni a kölyköket a kertbe 6 lépcső vezet le. Az égvilágon semmi bajuk. Saját tempójában közlekedik a kutyád, nem erőlteted. Nem kell mindent túlbonyolítani.
2013. szept. 13. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!