Melyik táp éri meg a legjobban?
Brit Premium Adult M-15kg 7848ft
Brit Premium Sport-15kg 10.061ft
Orijen 6 hal-13kg 24.818ft
Orijen RED-13kg 26.830ft
Taste of the Wild ?-13,6kg 18.781ft
Pro Plan Adult Medium-19kg 14.085ft
Eukanoba Medium Adult-15kg 17.439ft
Royal Canin Medium Adult-15kg 16.769fr
Brit Care Adult Active-12kg 11.738ft
Melyiket vegyem? Drágák ennyiért vagy megéri?
Ezek kb. átlag árak.De annyi eltérő tápot soroltál fel,a kutyádról meg nem írtál semmit :D
Így olyan mintha,azt kérdeznéd,hogy sportkocsit vegyél vagy családit,miközben le sem írod,hogy családos ember vagy-e vagy egyedülálló :D
A Royalt szerintem felejtsd el,nagyon drága a beltartalomhoz képest.
Orijenből lehet olcsóbban is kapni.
Eukanubát szintén elfelejteném,mert rengeteg a gabona benne,ami nem jó.
A többi viszonylag reális,ha leírod a kutyád paramétereit,akkor jobban lehet segíteni.
Hát a kutyának nem kell könyörögni,hogy egyen.Ez az első.Az éhes kutya mindent megesz,a neveletlen meg válogat.
Ha éhes megeszi.Kaja nincs előtte 0-24,csak friss víz.Leteszed elé a tápot,ha csak válogat vagy meghagyja a felét,vagy látszik rajta,hogy nem akar enni,akkor elveszed előle és a következő etetésnél lerakod elé.
Ha addigra elég éhes lesz,akkor betömi az egészet.Ez pár nap után hatni fog és megérti a kutya,hogy az étel "jutalom" nem játék.
Ha nagyon sportos életet éltek,akkor ajánlott egy emelt fehérjetartalmú táp.A felsoroltjaid közül az Orijen a legmagasabb fehérjés.(Ha jól tudom) De a TOTW is nagyon jó.Szerintem válasszatok a kettő közül.
A tápot meg nem jó ilyen sűrűn cserélgetni,mert kikészítheti a kutya gyomrát.
Álljatok be egy tápra,amitől rendben van a kutya.
Kiegészítésnek meg hús,hús,hús.Néha csont. (baromfi tilos)
A TOTW egész jó áron van,ahogy írtad,én azzal próbálkoznék.Mellette heti 3-4 alkalommal hús,és 1-2 alkalommal csont.
1-2 hónap alatt látnod kell a változást,a szőre,széklete mennyisége,állaga,színe,szaga..stb.
És ha betartod a kajaszabályt,akkor a válogatás is eltűnik.
Az már majdnem a Te döntésed,nézd meg melyikben van több vörös hús melyikben van inkább fehér hús.Nyilván a szárnyas ízesítésben fehér hús van,még a vadas vagy bölényesben inkább vörös.
A halas ugye megint más.
Ha nincs csirkeallergiája,akkor szinte tök mind1.Ha nem akarsz kísérletezni,akkor szerintem a bárányossal nem lehet melléfogni.
Szia! Én TOTW-al etetek azon belül is a pacific stream, illetve sierra mountain-nal, nagyon jól néz ki tőle és szereti az ízét is.
Viszont az ára nagyon húzós amit linkeltél, én 14 ezerért veszem a zoofastról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!