Egy 10 kg-s kutya hány mg C-vitamint kaphat naponta?
Nagyon könnyen megfázik a kutyánk, az orvos ajánlotta, hogy adhatunk neki C-vitamint is, hogy jobban legyen ilyenkor.
Mennyit kaphat belőle naponta?
Nekünk az állatdoki azt mondta hogy ne adjunk, nincs szüksége rá, ahogy az előző írta előállítja magának.
Ráadásul a C-vitamin savas, ami nem éppen pozitív.
Nekünk azt mondta hogy ha beteg, akkor ritkán kúra szerűen adhatunk neki, mert a baktériumok viszont nem kedvelik a C-vitamint.
Szerintem HA beteg maximum akkor adj neki (előtte persze állatorvos), de ha nincs semmi baja..akkor fölösleges.
Ehhez az amit nem használ fel kispisili dologhoz annyit tennék hozzá hogy igen persze amit nem pisil ki az meg segíti a vesekő képződést.
A cvitamint mindenhol istenítik(jó is) de amikor sokszor emberek napi 1000mg-okat vesznek be a javasolt napi 60mg!!!! helyett azért az durva..
És nem egy ismerősöm van aki télen simán megzabál napi 1-2 ezer mgs kapszulát egy télen keresztül mert hogy az jó..
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos nem nagyon bízom már az állatorvosokban, rossz tapasztalat miatt. Ezért kérdezem meg itt is, kíváncsi voltam, más embernek esetleg van-e ezzel tapasztalata, a ti orvosotok ajánlott-e már hasonlót, és ha igen, milyen mennyiségben javasolta a C-vitamin bevitelt.
A mi kutyánk pedig sajnos meg tud fázni, akár van ilyen betegség, akár nem. Nagyon túltenyésztett fajtájú (mielőtt az arra hajlamosak nekem esnének: nem, nem én vettem a kutyust, hanem úgymond "megörököltem", magamtól én sem vettem volna ilyen fajtát), ráadásul már idős is. Szegény amint hűvösebb van, rögtön betaknyosodik és folyton tüsszent. :(
(OFF: Egyébként én úgy tudom, hogy embereknél a 60 mg-os napi bevitel nagyon elavult, még a világháborúban határozták meg, hogy annyi a minimum, amire az embernek szüksége van hogy egészséges maradjon. Azt olvastam, a napi pár ezer mg bevitele egészséges. De persze nem vagyok orvos, nem tudhatom, csak gondoltam megosztom veletek. :D)
Élég sok véleményt lehet róla hallani, egyik se bizonyított. Akik azt mondják hogy vesekövet okozhat a megnövekedett hugysav szint miatt gondolják így..
A másik oldal meg azt mondja hogy a megnövekedett hugysav nem bizonyított hogy vesekövet okoz.. (hozzáteszem hogy az se hogy nem :D)
Egyébként 50-90mg az ami elegendő hogy ne alakuljon ki hiánybetegség. Súlytól nemtől kortól függ..
Lehet olvasni sok mindent.. szerintem ha valami "néphiedelem" annak van alapja. Persze nem feltétlenül azzal van összefüggésben amire a "nép" gondol^^
Itt van az hogy a nyers hústól megvadul a kutya.. tök igaz, ha disznót eszik és aujeszkis lesz..(áll veszetség) tehát tényleg megvadul.. az már más kérdés hogy más fajta hústól nem de azt nem kisérletezték ki ^^
Egyébként cvitamint én is adtam a kutyáknak amikor elkaptak valami ilyen köhgős taknyos nyavaját.. kb 200mg-ot azt hogy segítette e nem tudom ^^ meg gyógyultak végül de lehet hogy nélküle is ugyan úgy meggyógyultak volna.
Kicsit OFF:
Diesel23: Pl.: [link] . Érdemes ennek is utána olvasni. ;)
Jól teszi az ismerősöd, hogy télen sok C-vitamint eszik!
Az újabb kutatások szerint már némi C vitamint akár tápokba is tesznek bele. Főleg nagytestű kutyáknak.
A te kutyádnak immun erősítésre van szüksége. Jobb lenne a kutyáknak való Bérest adnod, vagy az Immunovet-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!