A kutyám ugat, mit tegyek?
Sziasztok! Van nekem egy Yorkshire terrier, 1 éves kiskutyám és gyakran ugat. Anya reggel 5 órakor kel és mikor csinálná az ebédet ugat, hogy adjon neki paprikát vagy szalonnát.Meg se rágja csak nyeli le és folyamatosan kéne neki adni ahhoz hogy csendben maradjon. A nővérem dolgozik, én és a húgom meg még suliba járunk és fáradtak vagyunk. Ha elkezdünk kinti ruhába öltözni (séta jön) akkor ugat és nyüszít írtó hangosan, ha veszem a cipőt ugat, ha meglátja a hámot ugat...nem tudom mit csináljak vele!Remélem tudtok segíteni! :/
Előre is köszönöm a válaszokat!!:)
Pontokba szedve:
1. amikor anyukád kaját csinál, NE adjon kaját a kutyának, ha ugat, hanem inkább hagyja faképnél. Ne figyeljen rá.
2. Ha elkezdtek készülődni a sétára és ugatni kezd, akkor hagyjátok abba a készülődést és pl üljetek le a tv elé, míg meg nem nyugszik ismét. Amikor nyugodt, folytassátok a készülődést, de ha megint túlzott izgalomba jön a kutya, ismét függesszétek fel a folyamatot. Így megtanulja, hogy ilyen hiszti mellett nem indultok el.
3. Olvass olyan kutyás könyveket, mint Jan Fennel: Kutyapszichológia
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Rengeteget kerestem, de nem találtam olyan ami hasonlítana az én helyzetemhez
Nem nyávogok, köszönöm szépen ;)
Ja és én nem vagyok állatkínzó, hogy sokkoljam szerencsétlen állatot! -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!