Mit csináljak, hogy a kutyám ne tépje szét a fekhelyét?
Mikor otthon vagyunk, semmi baj nincs. Imád benne feküdni, főleg télen. Se nem rágja vagy kaparja ki.
Viszont ha elmegyünk otthonról, elkezdi kaparni meg rágni és kiszedi belőle azt a szivacsot. Múltkor is arra értem haza, hogy úszott az előszoba a szivacsban. Már komolyan úgy néz ki, mintha kukáztam volna, annyiszor lett összevarrva.
Gondolom azért csinálja, mert unatkozik, de suliba muszáj mennem.
Nem tudja valaki, hogy mi erre a megoldás?
Előre is köszi
Nem unatkozik. Azért csinálja mert érted aggódik, és így vezeti le.
Javaslom olvasd el Jan Fennel - Kutyapszichológia című könyvét. Megtalálod benne a megoldást a problémádra.
Szeparációs szorongása van.
Én is Jan Fennelt javaslom, illetve olvasgass még a vezetői pozíció megerősítéséről. Cerberosnak a honlapján is van fenn a problémáról egy cikk.
Vazzeg, azért mert szétszedi a fekhelyét nincs szeparációs szorongása... azért az nem egy tünettel jár. Minimum mindent tönkretenne, amit ér, és jó sokat ugatna. Szerintem csak talált egy jó játékot, amivel le tudja foglalni magát.
Mennyi és milyen csontot/rágókát szoktatok otthagyni neki?
Egy szép darab szárított marha, vagy egy töltött kong máris csökkent az unalmon. Reggel meg gyakorolhatna édesanyád kicsit vele ( ha szoktatok amúgy trükközni). De jót ötlet még a lakás egy-két pontjára eldugni pár jutifalit (nyilván ami nem romlik meg), és megtanítani keresőzni. Mire mindegyiket megtalálja, kifárad, s már csak aludni fog.
Áh, kizárt hogy anyám tanítgassa. Ő csak leviszi ha kell, megveszi a kaját és szeretgeti. A többi rám marad. Ami trükköt tud, azt én tanítottam neki.
Mást nem szokott széttépni (pl. kanapé, papucs...), és játékai is vannak. Van egy jó nagy csontja, direkt olyan ami megemészthető, állatboltba vettük. Meg ugyan ilyen anyagból készült, csak cipő formájú, nagyon szereti őket, szokta is rágni. Meg a játékai is lent vannak, szóval el tudná érni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!