Ez már a javulás jele? Hogyan tovább?
Ez a fejlődés, igen. :) Ügyesen haladtok! Én pár havonta észreveszek hirtelen valami javulást a kutyámon és örülök vagy egy hétig! :D
A mi környékünkön sok az agresszív kutya sajnos... plusz a gazdák nem adnak egyértelmű jelet, hogy ha már póráz nélkül játszottam a kutyámmal, ők meg odajönnek, majd megállnak... akkor most engedhetem a kutyámat vagy sem??
Nálunk is ez volt a gond, hogy a kutyám kilőtt, mint a puskagolyó és ment volna játszani. De sok kutya azonnal nekirontott és verekedés tört ki.
Határozottabb lettem minden téren a kutyával és egyszer csak azt vettem észre, hogy elég volt csak rászólnom egyszer, majd mondani hogy "ül" és nem rohant oda a kutyához. Leült és nézte... ő is szokott kicsit feszülten figyelni de az akkor van, amikor a másik kutyának szinte habzik a szája, morog, vicsorog, ugat s a gazdi csak mosolyogva elrángatja a kutyáját.
Amikor póráz nélkül van és rászólok, akkor 1-2 méterre állok meg tőle. Azért szemmel tartom de ami óta így viselkedik, egyszer nem volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!