Amerikába az ilyen biztonsági cégeknél tudomásom szerint elég nagy "divat", a bullterrier, sőt, néhány rendőrbull'-t is láttam már, amint épp a rendőrtársával van lefényképezve, itt Magyarországon miért nincs ilyen?
Én úgy tudom, hogy Magyarországon a rendőrségnél elő van írva az alkalmazható szolgálati kutyák fajtája, s attól csak indokolt esetben (tehát pl. ha akad egy más fajtájú ill. keverék, de szolgálatra alkalmas kutya) lehet eltérni.
2013. szept. 6. 10:19
2/8 anonim válasza:
Milyen célra alkalmaznák? Magyarországon is van rendőr yorkie, óriás uszkár, egyéb fajták és keverékek. A rendvédelmi szervek is különféle munkákra más-más módon kiképzett kutyákat alkalmaznak és cél befolyásolja a kutyaválasztást is.
2013. szept. 6. 10:23
3/8 anonim válasza:
Mire? Tömegoszlatásra vagy elfogásra?.. ahhoz túl kicsik amelyik meg nem kicsi az meg már nem mozog úgy ahogy kéne.
Másra lehetne használni viszont keresni pl vannak sokkal jobb szaglású kutyák is.
2013. szept. 6. 10:31
4/8 anonim válasza:
Német juhász,Mali,Rotweiler ezek a fajták már beválltak így őket is használják.
Amúgy tényleg "kicsik" az ilyen munkákhoz.
Drog/bomba/ ember kereséshez meg ott vannak a vérebek,beaglek,de vizslát is láttam már aki kereső kutya volt. Kereső kutyának általában vadász kutyákat használnak,mert nekik sokkal jobb a szaglásuk.
A bullterrier nem igazán alkalmas rendőr kutyának.
Szerintem amúgy jobb is,hogy nem használnak bull típusú kutyákat,így is rossz a hírük.Mellesleg ha olyan van nagyobb sérülést tudnak okozni mint pl egy német juhász.
2013. szept. 6. 10:40
5/8 anonim válasza:
Pedig vannak stafford rendőr kutyák:).Itt ahol lakom 4 db is van.
2013. szept. 6. 17:16
6/8 anonim válasza:
Azért mert ez egy sokrétű feladat. Hiába kiemelkedő egy dologban a kutya, ha másban nem tud alkalmazkodni. Ezért alkalmaznak olyan fajtákat akik lehet, hogy nem olyan kiemelkedőek, de viszont sokrétűek. Például: egy kaukázusi sokkal keményebb mint egy német juhász. De hiába jobb ebben az egyben, ha engedelmes munkára, társaságba nem igen alkalmas.
2013. szept. 6. 18:03
7/8 anonim válasza:
Mert hülyén venné ki magát, ha a "csúnyabácsi" előtt hanyattdobja magát egy kis pocakvakargatás reményében, a megkeresni való cuccokat pedig felzabálja... :D
2013. szept. 7. 09:08
8/8 anonim válasza:
Magyaroszágon is alkalmaznak bullkutyát,ismerek ilyen szervet!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!