Mennyit kérnétek értük? Németjuhász kölykök.
40-50 ezer forintot simán elkérhetsz.
Többet is megadnak értük, de ennyit biztosan.
Aki ingyen akar, majd megkeresi a menhelyeket, azokkal ne is foglalkozz!
Ha szépek, egészségesek, kérd csak meg az árát nyugodtan, addig meg gyönyörködj bennük!
Sok sikert a megfelelő gazdák kiválasztásához!
Kedves Utolsó!
Tőlem 75-80 ezerért vitték el a kölyköket, nem a levegőbe beszélek.
Tk. nélkül, az aktuális oltásokkal, féregtelenítésekkel.
Igen, a fajta beteges, ilyenre vannak "tenyésztve" sajnos, hogy az aktuális divatirányzatnak megfeleljenek.
A törzskönyvek, szűrési eredmények sok esetben köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, úgyhogy ezt inkább ne firtassuk.
Az enyémek erősek, egészségesek, nem fújja el őket az első tavaszi szellő.
Én aztán végképp nem támogatom, hanem tűzzel-vassal irtom a törzskönyv nélküli de a törzskönyves szaporítást is, de néhány dologban igazat kell adnom az előttem szólónak.
Hétvégén elnéztem a kiállításon a németjuhászokat.
Hát az egy tragédia, amit láttam:
A kanok marmagassága úgy 50 centi körül (velem volt a husky szukám, aki 52 centi és mind kisebb volt nála), mindegyik olyan volt, mintha papírból vágták volna ki, ha szemből néztem, nem is látszott a testük.
Az már más kérdés, hogy lehet hogy az az előírás,hogy ne tudjanak normálisan járni, csak guggolva osonni, ez az emberek 90 %-nak nem tetszik.
Állítólag okos munkakutyák, de viselkedni egyiket sem tanították meg, nem csak a ringben rohangálnak, mint az őrült (a félkegyelmű gazdájuk meg a ring szélén), de nem egyet láttam, aki mellett elmenni sem lehetett, mert folyton támadt a másik kutyára.
Ha ilyen a németjuhász, akkor ez a fajta nem érdemli meg, hogy tenyésszék. Törzskönyvet meg csak ezek kapnak, akik a német kennelklubnál is regisztrálva vannak.
Néhány ismerősömmel beszélgettünk, hogy ha ilyen kutya kellene, akkor csakis a törzskönyv nélküli állományból válogatnánk.
A hosszú szőrűek még nincsenek ennyire eldeformálva, a világkiállításon láthattunk igazán szép egyedeket, de azok sem olyanok, amit az ember 20 évvel ezelőtt németjuhászként látott.
tegnap 19:51
Miért pont az nj-vel baj, hogy nem úgy néz ki, mint 20 évvel ezelőtt? Szinte az összes fajta változott 20 év alatt. Köszönhetően az embereknek, akik úgy formálhatják a külsejét egy fajtának, ahogy éppen valamelyik okos kitalálja.
A kiállításokon nem a fajta olyan egyedeit látni általában, amelyek a tartók 90 %-nál élnek. Még a csapott farú nj-nek sem minden kölyke lesz vázra olyan, amilyenek kiállításon be vannak mutatva.
Sajnos a németek agyában kipattant anno, hogy az ő fajtájuk nehogy már úgy nézzen ki, mint a többi kutya. Gyártottak hozzá okos indokokat, hogy miért is kell az a nagy hátsó szög. A tendencia már afelé mutat, kissé kezdik finomítani a formát a "normális" felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!