Hogyan neveljem 3 hós stafford-shar pei keverék kutyámat?
Ezért nem ajándékozunk kutyát, meg ezért tájékozódunk a kutya jelleméről, mielőtt elvállaljuk, mert baromira nem elég annyi, hogy aranyos meg játékos.
Pit-shar pei keverékem van, de ha nem lenne, akkor is azt mondanám, hogy irány egy jó suli, mert szemmel láthatóan nem tudjátok kezelni már három hónaposan sem. Személy szerint a Cerberost javaslom, de nyilván máshol is tudnak segíteni, a lényeg, hogy olyan sulit válassz, ahol nem csak alapengedelmességre oktatják a kutyát, mert az baromira nem segít rajtatok, ha megtanul ülni meg lábnál közlekedni, hanem ahol főleg titeket világosítanak fel a falkavezérségről, a kutya igényeiről és azok kielégítéséről, meg úgy általában a kutyatartás elméletéről, mert enélkül nem sokra fogtok menni egy ilyen kaliberű kutyával.
Kedves Kérdező! Igen, Akumi az egyik legtapasztaltabb közülünk.
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy itt valaki 3 mondatban le tudja írni neked, hogy kell megnevelni egy kutyát. Egész könyveket töltenek meg ezzel a témával! Javaslom Jan Fennel és Cesar Millan könyveit (letölthetőek a netről), ill. videóit, azokból sokat tanulhatsz (Cesarnak van egy kifejezetten kölykök neveléséről szóló könyve is, "Hogyan neveljünk tökéletes kutyát?"). A neten is rengeteg hasznos cikk van. Keress rá a falkavezér, kutya nevelés fogalmára és kapsz egy csomót.
Azért javasolja mindenki a kutyasulit, mert kérdésed alapján nagyon tapasztalatlannak tűnsz, és a legtöbb kezdő kutyás nem bír el egyedül egy ilyen típusú kutyával.
Sok szerencsét!
Nem jártam vele suliba, mert megbírkóztam vele egyedül. De nem netről olvasgattam mások látatlanban adott tanácsait, hanem több mint tíz éve komolyan kutyázom, úgyhogy volt annyi tudásom, hogy megoldjam egyedül is. De ha nem sikerült volna, én is a suliban kötöttem volna ki, ahol nálam okosabb emberek vannak, nem szégyen az, villanyszerelőt is hívok, ha nem megy valami, mert ahhoz sem értek - nem is kell, csak annyira, hogy ne gyújtsam magamra a házat. Ezt kéne nektek is elérni a kutyával, hogy ne rombolja le a fél családot egy éves korára, és ha nem értesz hozzá, ehhez bizony szakemberhez kell vinni, aki leginkább kutyaiskolában lelhető fel.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak: hogy mit kell neki megtanítani? Mindent, amit szerinted tudnia kéne! Hogy viselkedjen normálisan, hogy ne bántson más állatokat, de akár cigánykerekezni is megtaníthatod, ha szerinted arra szüksége van a kutyának, te vagy a gazdája, te döntöd el. Szedd össze magadban, hogy mi kell, és tanítsd meg neki. Ha nem tudod, hogyan csináld, akkor ismét eljutottunk a kutyaiskoláig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!