Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Öreg kutya mellé fiatal?

Öreg kutya mellé fiatal?

Figyelt kérdés

Van egy 13 éves Golden retriever szuka kutyám, eddig volt mellette egy puli akit sajnos betegség miatt el kellet altatni (15 éves volt). Erősen gondolkodom egy kölyök kutya beszerzésén, de nem tudom elfogadná e a kölyköt?

Valakinek esetleg tapasztalata ilyen téren? Előre is köszönöm!

2013. szept. 5. 01:08
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt egy 14 éves kutyánk (kistestű keverék) és jött mellé egy kölyök dobermann. A nagy kutya elfogadta, de amikor kaját adtunk neki mindig elzavarta a kicsit, hiába mutattuk, hogy ugyanazt kapják. Aztán nem lettek túl nagy barátok de nem is voltak rosszban, az öreg mindig domináns maradt a fiatallal szemben. Ettől függetlenül persze nyugodtan vágj bele a kiskutyavásárlásba!
2013. szept. 5. 01:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2013. szept. 5. 01:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Arra kell figyelbi, hogy az oreg nyugisabb tobbet pihen, stb., a kolyok ne ugraljon egesz nap a fejen, mert o meg meg jatszana. :)

Amugy szerintem is jo otlet, nem lesz egyedul es biztos hianyzikneki a megszokott tarsa.

Fogadj orokbe menhelyrol, azzal meg eletet is mentesz.

2013. szept. 5. 06:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó ötlet, vagy egészen kicsit, amelyik csak "most kezdi felfedezni a világot", vagy faital menhelyit, amelyik nagyon-nagyon hálás tud lenni mind az új gazdinak, mind az őt elfogadó idősebbnek!
2013. szept. 5. 08:02
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia. Én is a 13 éves kutyám mellé vettem egy 8 hetes kölyköt. Én is féltem, hogy elfogadja-e a nagy, mert az ő társa is előtte egy évvel ment el közülünk, és amikor megmutattam neki a kicsit, akkor kan léttére rögtön anyáskodni kezdett a kicsi felett. lefeküdt, az első mancsai közé vette a kicsit, és nyalogatta, bolhászta, bökdöste, ahogy a kicsi járkált össze-vissza úgy a nagy folyamatosan ment utána nézte, hogy mit csinál a kölyök.

De én nem hagytam őket sokáig együtt, mert a kicsi bent aludt, az első találkozás úgy egy óra lehetett, és másnap is csak felügyelet mellett voltak együtt, de a kanom nagyon nagyon szépen bánt vele.

És pozitívum még az is, hogy ahogy a kicsi felnőtt, és hát persze egy kis bolond, futkos egész nap, meg tényleg a nagyot is cseszteti, hogy játszanak, a nagy rögtön benne van a játékban.

Amíg nem volt a kicsi, addig az öreg egész nap feküdt, néha járkált, de a foglalkozásokat se élvezte már annyira, amióta meg a kicsi megvan, a nagy is sokat mozog, együtt futkároznak, lebirkózzák egymást, egyszóval a kicsi életet hozott a nagy mindennapjaiba. Azóta, ha viszem őket sétálni az öreg is sokkal lelkesebb, ha meg esetleg itthon hagyom, mert nagy túrára megyek a kicsivel(nem terhelem túl az öreget) akkor az öreg addig ül a kapuban, és vár, amíg meg nem jövünk. ha viszem a kicsit, akkor sokszor vonít(a másik kutya után,nem utánam, ha egyedül megyek el otthonról akkor csak elkísér a kapuig, és megy tovább a dolgára), és mikor hazaérünk és meglátják egymást úgy örülnek egymásnak, mint ha ezer éve nem találkoztak volna. Az én tapasztalatom e téren mindenképpen pozitív.

2013. szept. 5. 08:22
 6/10 ukulukumixD válasza:
Várjál szerintem a kölyökkel mert lehet hogy elfogadná de rosszul érezné magát a nagy kutya.Depresszióba is eshet.Szerintem az utolsó éveit élje le nyugalomban és foglalkozz vele minél többet.
2013. szept. 5. 09:12
 7/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

ukulukumixD kifejtenéd a te véleményedet kicsit bővebben? Köszönöm!

2013. szept. 5. 10:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi is a 9 éves(most 11 éves) kutyánkhoz hoztunk egy 9 hetes kölyköt.Első 2 hétben nem igazán akarta elfogadni a nagy a kicst.De utána jóra fordult minden :) Nálunk is az történt amit az egyik válaszoló írt,hogy az öreg kutyánk életét feldobta a kicsi jelenléte.Nagyokat játszottak/játszanak a parkban.Teljesen megváltozott az öreg kutyánk viselkedése.Olyan mintha boldogabb lenne most mint mikor a kicsi nem volt itt.Neki is volt társa 7 évig aztán elkellett altattnunk a társát :( 3 évet volt egyedül.Akkor hoztuk a kölyköt.

Én is pozítivat tudok mondani csak.

Ha az idősebb kutya megelégeli a kölyök cseszegetését úgy is rámorog,oda kap,hogy elég legyen.

Szóval szerintem nincs miért aggódni.

Ja és nálunk az öreg kutyánk világ életében egy nyugodt kutya volt és a kölyök(most 2 éves) meg egy hiperaktív eb :D

2013. szept. 5. 12:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, ha az öreg kutya látja, hogy a falkavezéri pozícióját nem veszélyezteti a másik (márpedig egy egészen kis fiatal nem fogja), akkor elfogadja, másrészt a kicsinek is szüksége van arra, hogy "valaki idősebbtől" tanuljon dolgokat. Házőrzés, egyéb viselkedés stb . téren.
2013. szept. 5. 16:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egy skót juhász és egy tacsi mellé (mindketten szukák, 13 és 14 évesek) jött egy kan kölyök. Nem mondom, hogy nem voltak viták az elején, de ahogy felnőtt a kicsi, és némileg a feje lágya is megkeményedett, úgy elsimultak ezek az összemorgások.
2013. szept. 5. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!