Mennyit Agilityzhetek a 7 hónapos német juhászkutyámmal egy nap?
Hú, ha minden nap csinálni akarod vele, akkor mindenképp szedjen valami jó fajta ízületvédőt.
De még jobb lenne, ha nem minden nap csinálnátok, hanem inkább csak egy héten 2-3x. Lehetne mondjuk úgy, hogy egyik nap engedelmes, másik nap agility.
Egy 7 hónapos kutya még bőven fejlődésben van, nem szabad nagyon megterhelni az ízületeit. Az ugrót még tartsd alacsonyan és a palánkot sem eröltetném. Később is csak úgy vállalnám be a magasabb ugrót, ha rendben vannak a nagy ízülletei (váll, könyök, csípő). Ezeket másfél éves korában le lehet szűretni röntgennel.
Sok sikert :-)
szia. a mi sulinkban 9 hónapos korig az ugrók a földön voltak, szóval a kutyáknak nem kellett ugraniuk, hanem csak az akadályok között átszaladni. palló,palánk, meg hinta volt néha, de nem volt túlzásba víve, inkább a kúszó, meg sima jumping pályák voltak, a földre rakott akadályokkal.
9 hónapos korban fel lett téve minire az ugró,olyan 1 évesen volt midire, és most, 1 év 3 hónaposan van midi-maxin.
De, német juhásznál, ha komolyan gondolod az agilityt, akkor mindenképpen szűresd le dp-re mert ők nagyon hajlamosak rá sajnos:(
Én huskyval agilityzek, és én is tervezem majd a szűrést neki, mert hát csak akkor vagyok én is nyugodt, ha tudom, hogy nincs semmi baja.
A diszplázia nem csak csípőben fordul elő, viszont sokan tévesen azzal azonosítják. Tehát, amikor a másik válaszoló azt mondta, hogy szűresse le diszpláziára, korrekt volt a megfogalmazás, nem kell külön kiemelni a könyököt.
Persze az orvosnál nem árt tisztázni, hogy miről is készüljön röntgen :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!