Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a menhelyről...

Mi a véleményetek a menhelyről el hozásról?

Figyelt kérdés
Venni akartunk kutyát de külföldön élük és egy átlag kutya vásárlás 100 ezer forintnak megfelő fontba kerül,az meg sok. Menhelyről viszont olcsóbb. Mi a véleményetek? végül is,meg mentek egy állatot a rossz helyzetből nem?Vagy van rossz oldala is?
2013. szept. 3. 19:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehet,de nem igaz az,hogy csak a kölyök tud igazán az igényünk szerint formálódni.Ha szimpatikus,vihettek fiatal vagy akár idősebb kutyut is,mert nagyon jól taníthatóak és nagyon akarnak megfelelni,alkalmazkodni.Menhelyen ráadásul ismerik a kutyát,meg tudják mondani,melyik alkalmas,megfelelő nekünk.
2013. szept. 3. 21:12
 12/16 anonim ***** válasza:

Én is támogatom a menhelyi kutyák örökbefogadását. Jelenleg van két törzskönyves kutyulink, de szeretnénk még egyet, aki a helyi menhelyről kerül majd ki. Nemrég voltam ott önkénteskedni, és álomszép kutyák voltak, fajtatiszta vizslák, németjuhászok, meg staffordshire-ek is, alig hittem a szememnek (és voltak törzskönyvesek is) a keverékek is gyönyörűek, nekem most egy kis barna hosszabbszőrű a szívem csücske. Nagyon szép dolog megmenteni egy életet, és én is úgy hallottam, hogy sokkal hálásabbak lesznek ezek az ebek.

Namármost, eléggé utánaérdeklődtem a dolgoknak, és kiderült azért egy-két csúnyaság a menhelyi kutyákkal kapcsolatban. Pl, ahogy az előző kommentek valamelyikében írták, nem sok minden derül ki a kutyák előéletéről, lehet minden rendben megy, aztán otthon mondjuk ha meglát egy husángot a kutya, harapni kezd. Sok helyen küzdenek a parvoval is, sajnos állatorvosom is figyelmeztetett erre, hallottam olyan esetről, hogy hazavittek egy kiskutyát, ami pár nap múlva elpusztult. Továbba a legtöbb menhelyen csak a kutyák örökbeadása a lényeg (pesze, hát mi más...) viszont át is lehet esni ezzel a ló másik oldalára. Teszem azt, ha valaki azzal megy oda, hogy keres egy nagy termetű kutyát, akit dögönyözhet a gyerek, jelzi a menhely, hogy van, erre mikor kiér a család, a kezükbe nyomnak egy idegbeteg palotapincsit, aztán a család lesz a bunkó, ha a kutya mégsem kell. Nálunk is meg kell majd ütni a szintet, amitől eléggé félek már most, hisz van itt kutya, macska, tyúk, ló, kisgyerek, és ha hozunk egy ebet egyik régebbi állatot sem szabad majd bántania. Parázok attól, hogy mindegyik kutyára rámondják, hogy pont megfelelő, és ha hazaviszem kiderül, hogy távol áll ő attól, amit mondtak róla. Szóval lehet hogy eleinte ideiglenes befogadónak kéne jelentkezned, mert akkor nem akkora tahóság visszaadni a kutyát, mintha elviszed újdonsült gazdiként, és esetleg valamelyik otthoni körülménnyel mégsem lenne kompatibilis. Lehet most kicsit sok rosszat soroltam fel, de csak a kérdésre volt válasz, ezeket a problémákat egy kis odafigyeléssel ki lehet küszöbölni. Nagyon hálás lesz ha hazaviszed, az biztos, én is nagyon várom már az új kutyust, és őszintén remélem, hogy minden rendben lesz vele :D

2013. szept. 3. 21:32
 13/16 anonim ***** válasza:

Magyarországon is egy átlag tenyésztőtől vásárolt kutya kb 100 ezer forint. Ami ennél sokkal kevesebb, az többnyire átlag alatti.

A menhelyről való befogadás szép dolog. Mindenek előtt le kell szögeznem, hogy a kutya nem ismeri a "hála" érzését, ezért erre ne is számíts.

Ha az ember nem neki megfelelő kutyát választ, akkor bizony ezzel át is keveredett a sötét oldalra. xD De ez akkor is fenn áll, ha tenyésztőtől veszel.

Tehát: jól kell tudni választani. Mert lehet, hogy a menhelyi kutya az első 10 percben szimpatikus, aztán meg hazaérve súlyos viselkedésproblémákkal kell megküzdened. Azok a menhelyi kutyák, akik befogásuk előtt az utcán éltek, például nagyon nehezen kötődnek bárkihez, hajlamosak a szökésre és nehezen működnek együtt az emberrel, ezért kezdőknek meggyűlhet velük a bajuk. Érdemes ezért a kutya előéletét ismerni, s hosszabb időt eltölteni vele.

Biztos vagyok benne, hogy kellő körültekintéssel bárki találhat magához való kutyát egy menhelyen.

2013. szept. 3. 22:08
 14/16 anonim ***** válasza:

A mi kutyánk is menhelyről van. Egyébként fajtatiszta mert volt már ilyen fajta kutyám, szóval tudom. Nem, nem fajta jellegű keverék.

Bár nekem ez nem ad pluszt, hogy fajtatiszta, az ad plusz, hogy irtó aranyos, barátságos, vidám természetű és hálás. :) Imádom! És baromi büszke vagyok rá minden nap!

2013. szept. 3. 22:35
 15/16 anonim ***** válasza:

A mi 1 éves spánielünk benne van már vagy fél milkába. Játékok, 10 féle nyakörv, orvos ha egyet köhint, alvóhelyek, csúcskaják, kutyasuli. A párom nagyon bele van esve és bizony költ rá rendesen. Nekem a hajam meg néha az égnek áll.

Most ideszegődött ideiglenesen egy mentett spániel is május óta. Nagy aranyos, a szemembe néz folyamatosan és gazsulál mindenért, hálás egy kis dög. Ha elfogultság nélkül nézem őket, akkor az egyik vicces, dörzsölt érdekkutya, a másik, a mentett meg irtó kedves, ragaszkodó.

2013. szept. 4. 01:23
 16/16 A kérdező kommentje:
Pfff haaaat,az egy dolog hogy bele ol fel milkat,de ha ugy veszed ,en ugy veszem hogy a kutya vegul is nem egy targy nem egy tulajdon,csalad tag,barat. Az meg megint mas hogy te nem kedveled azt. Kutyat
2013. szept. 4. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!