Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hasznosnak találjátok a...

Hasznosnak találjátok a kutyaruhát? A Normálisat nem pedig a szoknyákat és a divatkutyaruhát?

Figyelt kérdés
Havanese kutyusomnak rendszeresen van vágva a szőre. Télre szeretnénk neki kutyaruhát. Jó ötlet?

2013. szept. 3. 16:37
 1/8 anonim válasza:
Igen. Kell neki. Ezeknek a kutyusoknak nem sokat melegít a szőrük. Biztos fázni fog télen ha nem adsz rá ruhát. :)
2013. szept. 3. 16:43
 2/8 anonim ***** válasza:
Normális kutyaruha jó ötlet egy havanesenek, mert könnyen megfázik, ha szobából viszed ki a mínuszokba, meg elázhat a hóban, csepergő esőben. Csak ne csinálj belőle bazári majmot.
2013. szept. 3. 16:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Neem azt nem terveztem. Undorodok az ilyenektől pfff. Szegénykém természetes szépségét nem fogom elrontani! Úgy szép ahogy van!
2013. szept. 3. 16:47
 4/8 sippara ***** válasza:
55%
Nagyon jó ötlet. Arra figyelj, hogy belülről bélelt, kívülről vízhatlan legyen. Általában érdemesebb varratni, mint készen vásárolni egyrészt az ára (készen vagy normális áron kapsz gagyit, vagy normálisat horribilis összegért), másrészt a szabása miatt - pláne, ha szukád van, mivel a legtöbb kész kutyaruha hasrészen kivágott a kanok miatt, egy szuka viszont prímán fel tud fázni azon a csinos kis lyukon. Ha gondolod, privátban tudok ajánlani kutyaruha készítőt, bár ő agaras, szerintem egy havaneset is megold, úgyis méretre készül a cucc :)
2013. szept. 3. 16:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Utolsó! Hol található ez a kutyaruha varró(nő)? Égre-földre keresek a szuka törpe snacimra ruhát, de általában valami sosem stimmel velük. Van egy kötött, amolyan őszi kis pulcsija, de ha esik az eső, hasznavehetetlen. Ráadásul a hasán kivágott, így csak a hátát melegíti, valamint hónaljban kicsit feszes neki, de a hossza meg vagy 5 cm-re több, mint kéne. :) Szóval nem az igazi.

Egy téli garbós pulcsit kötöttem neki én, de az szintén nem jó esőben.

Szóval, nagyon érdekelne a dolog.

Köszi!

Amúgy szerintem is jó dolog a kutyaruha. Mivel általában az én snacim is csutkára van nyírva, esetleg trimmelve ősztől tavaszig tud dideregni rendesen.

A lakásban nem hord ruhát s mivel családi házban lakunk, az udvaron sem. Pláne, h ha hideg van, csak kiszalad, pisil és már nyüszít az ajtóban. Nem igazán szeret kint lenni nélkülünk.

De ha bemegyünk a belvárosba és sétálunk a hidegben, akkor nagyon hasznos egy ilyen kis ruci.

2013. szept. 3. 17:11
 6/8 anonim ***** válasza:
89%

Nekem két bichonom van a 10 év alatt sose kellett nekik kutyaruhát venni.Nem fagytak meg.

Szeptemberbe nyírjuk rövidre utoljára a szőrüket a hidegre mindig megnőtt nekik.Ha nagyon hideg van nem vagyunk lent órákig.Sose volt velük baj.

De ha jobbnak látod,hogy ruhát adsz rá,akkor kivül vízlepergetős legyen és belül bélelt.De azért vigyázni kell,mert bele melegethet a ruhába ha pl futkorászik.És megfázhat.Én ezért sem adok rájuk ruhát.

2013. szept. 3. 17:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Inkább a nedvességtől védeném,valami vízálló vacakkal.De abból olyan,ami a hasat is megfelelően védi és mozogni is tud benne,nemigen van a piacon.
2013. szept. 3. 17:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Én igen, a fajtától függően.
2013. szept. 5. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!