Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A yorkshire terrier, westie...

A yorkshire terrier, westie csak mostanába "divatosak"?

Figyelt kérdés
Egy csomó ismerösömnek ilyen van, meg ittis minden 3. kérdést... yorki... westie... egésznap ezek mennek... Najó, azért nem de annyi ilyen kérdés van. Ezek miért olyan népszerűek? Vagy régebben is voltak, csak most jobban? Vagy miért olyan jó ilyen kutyát tartani? Gondolom panelba nem jó a német juhász, de akkoris. Ezeket lehet szeretgetni, vagy mi?
2009. nov. 1. 18:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
2011. jan. 12. 09:42
 12/15 anonim ***** válasza:
a yorkikat sokan táskakutyának veszik - a westie-t már annyira nem könnyű berakni egy kézitáskába- aranyosak, és sokkal egyszerűbb meg divatosabb egy yorik mint mondjuk egy vizsla -pedig azért a vizslának is van egy nézése. persze ilyenkor jönnek a bajok, hogy az emberek nem kutyaként tekintenek az kistestű kutyájukra, hanem anyucipicikéje-ként, aminek az lesz a vége, hogy a kutya nem is tudja hogy ő kutya, hanem egy mini zsarnok lesz, mert ugye szocializáció nulla, nem érzi hogy a gazdi a falkavezért, hogy ő irányít és nem a kutya. persze a túltenyésztés miatt egy csomó betegségük lesz, pl a westie az egyik legbetegesebb fajta
2011. jan. 12. 14:02
 13/15 anonim ***** válasza:
Itt az alapvető baj az,hogy ezzel a divatmániával teljesen tönkre is teszik az adott fajtát.Nézzük meg pl a német juhászkutyát-ma már tenyésztőnél is csak elvétve találni igazán egészséges,értékes kölyköt.Minden második kertben,,németjuhász"és annak különböző keverékeit látni mai napig.Persze,minden körben más számít divatfajtának-a plázacicáknál is tizenéves kislányoknál a,,jorki",az agilityseknél a border collie,a nagycsaládásoknál a golden vagy labrador retriever,a keménykedni akaró fiatalembereknél az amstaff és a roti.A nagy igénynek hála,rengetegen szaporítják ezeket a fajtákat-az emberek nagy részét pedig nem érdekli,hogy szaporított,ideggyenge,beteg(sőt!keverék)kutyát vesznek,egy a lényeg:olcsó legyen.És persze divatos.Arról már nem beszélve,hogy az adott fajtáról fogalmuk nincs,napi szinten jönnek a yorkshire terrieres kérdések,mert a kis csóró kutya a gazdinak nekimegy,disznókodik,nem fogad szót,stb.Nincsenek tisztában azzal,hogy pl a yorkie is,a westie is terrierek,és alapvetően nem nyugis szobakutyák.Ráadásul nem kis akarattal rendelkeznek.Sajnálom azokat az embereket,akik ilyen igénytelenek,de a kutyákat még inkább sajnálom.
2011. jan. 12. 16:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Eloszor is kutyat nem divatbol kell venni,aztan ha mar nem divat beadom az allatmenhelyre.

Nekem mindig nagytestu kutyam volt roti,nemetjuhasz,spaniel,soha nem szerettema kicsiket de kaptam ajandekba egy yorkit.nagyon jofej kutya es nagyon lehet szeretni iszonyu kozel tud kerulni a gazdihoz pont azert mert kicsi es mindenben segitsegre szorul tobb munka van vele mint egy gyerekkel.Nem hullik a hajuk(mert nem szoruk van) de tobb betegseget kaphatnak konnyen felfaznak kicsik, vekony a boruk, tobbszor kell allatorvoshoz,kozmetikushoz jarni.Es csak az vegyen aki anyagilag megengedheti maganak,mert a kutyaruhak is egy vagyonba kerulnek es kell, mert fazik.Es azert tamadnak mert felnek,nem azert mert bolondok ahogyan sokan gondoljak.A sajatomrol tudom amikor vki nem nyul hozza o kozeledik de ha vki felsikolt,hogy milyen cuki es egybol mar teszi a fejere a kezet bizony odakap es igaza van,mert neki ez egy tamadasnak tunik,nagyon picik nekik mi oriasnak latszunk.

2011. jan. 12. 17:34
 15/15 anonim ***** válasza:

sokan szerintem azért veszik meg, mert aranyos, meg lehet dédelgetni stb, szóval egy külsőleg megnyerő kutyafajtáról van szó (mind a yorkie, mind a westie esetén, főleg a nőknél). Ezek a "gazdik" 95%-ban nem tudnak semmit az kutyatartásról, és ha még spórolni is akarnak, és szaporítótól veszik, akkor plusszban nagyobb az esélye h egy gyenge idegrendszerű kutyust fognak ki, aki mindenre ugat, és elviselhetetlen. Én is szeretnék egy kistestű kutyust, mondjuk én törpe schnauzerre gondoltam, pontosan azért mert panelban másra nagyon nincs lehetőség+ez a fajta elrabolta a szívem. De én mindenképpen egy jólnevelt kis jószágot szeretnék, nem csak egy plüsskutyust, akit lehet simogatni, de emberek meg más kutyák közé, jobb ha nem megyek vele, mert akkor megőrül.

Na szóval a fentebb leírtak miatt van szerintem az, hogy sokan szidják az ilyen kiskutyákat.

2011. jan. 12. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!