Vettem egy 2 éves kan kutyát külföldön, külföldön szerezte meg a tenyész szemléjét is. Ha itthon szeretnék vele pároztatni, szükséges, hogy elvigyem itthon is tenyész szemlére vagy jó az, amit már külföldön megszerzett?
Jól írja az első válaszadó, ha megvan az export pedigree és a honosítás, akkor fordulj a fajtaszervezethez vagy clubhoz és ott biztosan tudnak segíteni.
Amennyire pontosak most az értesüléseim, kell itt is végeztetned, ha külföldről hozod, de lehet, hogy ennyire azért nem agyamentek... Ha kell, akkor alaposan készítsd fel, az egyik barátom majdnem bukta, mert a fogak vizsgálatát nem jól viselte...
Én két sárhegyi kölyköt hoztam és nem akarom őket később sem tenyészteni, de mivel nem tudom, hogy mit hoz a jövő, így teljesen legalizáltattam őket és majd viszem természetesen 12 hónapos koruk után tenyészszemlére, csak a biztonság kedvéért...:)
kennelclub.hu törzskönyvezési szabályzat.
Magyar tulajdonú kutyának kell a tenyészszemle, ha 2008 előtt nem szerezte meg a tenyésztéshez szükséges feltételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!