S. O. S.! A kiskutyám megevett pár szem szőllőt. (? )
Úgy olvastam, hogy a szőllő mérgező a kutyák számára, és most nagyon aggódom érte.
Lehet tőle komoly baja? Vigyem most azonnal dokihoz? Mit csináljak? :S
szerintem inkább a szőlőben lévő magtol lehet baja de 1-2 szemtől nem hinném hogy lenne
figyeld meg, hogy változik-e a kedve, esetleg fog-e hányni vagy ilyesmi ha semmi tünet nincs akkor fölösleges állatorvost hívni
Szóval ha 100-ból 20 kutyának nincs baja tőle,de pl. 80-nak van,akkor jogosan hurroghatnak azok a kutyagazdik,akiknek nincs bajuk a szőlőtől??
Nyilván nem hülyeségből van kitalálva,és függ a kutya méretétől is,míg egy bernáthegyi 2 szem szőlőt meg sem érez,egy yorki lehet,hogy megérzi.
"Mennyi szölöt vagy mazsolát lehet elfogyasztani?
.
Az alábbi, legkissebb dózisú szölö-vagy mazsola elfogyasztása után heveny veseelégtelenség alakult ki kutyákban és macskákban:
Szölö: 20 gramm szölö / állat testsúlykg
Mazsola: 3 gramm mazsola / állat testsúlykg
Nem minden kutya vagy macska fogékony: sok állat nagy mennyiségü szölöt vagy mazsolát is gond nélkül elfogyaszthat."
Hivatalos állásfoglalás:
előző! és mi bizonyította,hogy attól? azt mondta az állatorvosbácsi? felboncolta?
nem hiszem el,hogy mazsolától meghal egy kutya! és kész.
persze,ha csak azzal etetik,akkor lehet..
Sippara válasza tökéletes és EZ helyes megközelítés. Kutyánként változik a reakció mértéke... http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4799567-szaba..
Itt leírtuk már egyszer, hogy mit ehet és mit nem...
Úgy képzeld el,mint amikor nem tudja valaki a munkatársáról, hogy allergiás az egyik adalék anyagra amit belesütött a sütibe és rosszul lesz tőle. Vagy nem, mert kisebb volt a dózis, de attól MÉG ÁRTHAT NEKI...
Az én kutyám NEM kapnak szőlőt és hasonlókat, de változatosan kapnak gyümölcsöt, több fajtát is...Alma, körte nagyon jó, de a magház és a magok cianidot tartalmaznak, ami az én nj kutyámnak semmi a kis sárhegyi kölykömnek, halálos dózis...
Így álljon hozzá mindenki. Itt, etetésnél jön ki az igazán felelősségteljes kutyatartás. MI döntjük le, hogy mit egyen és NEM a kutya. Az ÉN kutyám imádja a gyümölcsöt, de NEM veheti fel,le és el az engedélyem nélkül az étel SEMMILYEN formáját. Ez van, de ez én vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!