4 éves tacskóm egyfolytában nyüszít. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Biztos nem egy betegségről van szó, mert amióta az udvarból egy külön helyre csuktuk őket a pointerrel (több, mint 1-2 éve), azóta csinálja, ha ki akar jönni, vagy ha meglát valamit a kezünkben és ő is kér. Őszinte leszek, nagyon idegesitő ez a sipákolása. Pedig nem is kicsi nekik a hely és futni is elmegyek velük legalább minden másnap, ahogy az időm engedi. Van bent rágókája is, meg a barátja, szóval nagyon nem értem miért unatkozik. Amikor igy nyüszit általában nem szoktunk róla tudomást venni, azt mondják, akkor abbahagyja, de annál inkább sipol. Mit tegyek?
/Egyébként az elzárásukra a másik udvarba szükség volt az udvarunk parkositása miatt, mert 2 ivartalanitatlan kankutya vizelete nem jó barát a fűnek,sem semminek./
2013. aug. 31. 07:48
1/6 anonim válasza:
Unatkozik, és így szórakoztatja magát. Vigyétek többet sétálni, mozogni és meglásd csendbe marad. A fáradt kutya a jó (csendes) kutya.
2/6 anonim válasza:
Biztos, hogy unatkozik és így akarja a figyelmet felkelteni. Én is csak azt tudom mondani, hogy többet kell vele foglalkozni, hogy ki tudja tombolni magát és ha elfárad, akkor nem lesz kedve nyüszögni. A másik probléma még az lehet, hogy ahol most van, onnan nem látja bejáratot, vagy legalábbis azt a területet, amit eddig ő "őrzött". Ha parkosítjátok a kertet, akkor ő nyilván érzékeli, hogy mozgás van, de nem tudja ellenőrizni. Nálunk ez volt a probléma.
3/6 anonim válasza:
De legalább az udvar szép......még ha a kutyád látványosan szenved is az elzárástól. De téged ez nem hat meg, csak "idegesít". Szegény kutyák.
4/6 sippara válasza:
Gyakorlatilag egy kertből lecsípett kis részben éli minden napját, jó esetben két naponta kimehet futni (biztos jót tesz egy tacsinak), mégis mit csináljon? Tanítson magának trükköket, vigye el magát szocializálódni más kutyák közé, sportoljon magával, fárassza magát testileg-szellemileg?
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat, akik pedig csak az eszüket tudják játszani legyenek magukra büszkék. Mert ugyebár minden részletet és okot jobban ismertek magánál a kérdezőnél. Ha meg ne fusson, akkor sétálni sem szabad, mi? -.-
2013. szept. 4. 15:52
6/6 A kérdező kommentje:
Egyébként szerintem nem az a baj, hogy nem látja be a "régi területét", ugyanis az az udvar, ahol vannak egy részben végig fut majdnem az egész telkünkön igy a hátsó gyümölcsöstől kezdve az udvaron át, egészen a bejárati ajtóig és kapukig ellátnak. Minden esetre megfogadom a használható tanácsokat.
2013. szept. 4. 15:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!