Mit gondoltok a kutyák vegán etetéséről?
Most olvastam a kérdést, nagyon jót nevettem, köszönöm!:D
A kutyáknak, mint minden húsevőnek, szüksége van rostokra, így zöldségekre is. A nem helyes táplálkozás vagy a nem megfelelő étrend esetén fordul elő, hogy visszaöklendezi mondjuk az ételt és utána ha a gazdi nem teljesen tudatlan, vagy éppen nem látja, akkor jóízűen ismét elfogyasztja, mint a tehenek a kérődzéskor, mert így előemésztetten jut a táplálékhoz és jobban tudja hasznosítani. Ezért esznek a húsevők, először lágy részeket, belsőséget és utána a csontosat, mert egy előkészített,dolgozó gyomorba jut így a táplálék. Amúgy a kutyák etetésénél is ez lenne az ideális, nem a csontossal indítani...
A vegán étrend egyes kutyáknál nem ismeretlen, meghosszabbíthatja az életét,idős korban, egyes emésztési betegségek után vagy egyszerűen a kutya áll rá, mert ezt igényli. Kb 8-10 éves korú kutyáknál tapasztaltam, összesen ha 10 esetet tudnék mondani az én saját szememmel látott kutyákról. DE NEM A GAZDI TUDATOS ETETÉSE MIATT!!! Ez egy idióta hóbort és nagyon rosszat is tehet a kutyáknak, ne kövesd, ha nincs kifejezetten orvosi indoka.
Az én nj kutyám például él-hal minden gyümölcsért, de mivel csak engedéllyel ehet, így a lehullott gyümölcsöt is hagyja, de van mikor órákat bűvöli a hulló almákat és ma például a körtefa alatt ücsörgött reggel és nézegette a frissen hullottakat...:) Rendszeresen kap, de önállóan nem eheti és veheti fel az étel semmilyen formáját. Pár hétig biztosan ellenne gyümölcsön és zöldségeken,de a harmadik-negyedik nap azért már furán nézne rám, az tuti...!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!