Szerintetek 3 hónapos kiskutyának az ül, fekszik vezényszavakon kívül mit lehet még tanítani?
Szerintem még korai neki a tanítás :)
Még elviccelik az ilyenkorú kutyusok a tanulást :)
Majd fél éves korától tanítsd..én minden félére szoktam tanítani a kutyusomat...cirkuszi kutyának hívják a többiek :D
Szóval,most még szerintem csak játsz vele,meg elég ha tudja hogy "gyere ide" :) az a legfontosabb :) meg hogy a nevére hallgasson.
Az én kutyusom alig múlt két hónapos, de ezeken kívül még a forgást tanítottam meg.
Lassan meg lesz a 3. oltása is és vihetem utcára is sétálni, úgyhogy az utóbbi napokban a helyben maradásra és a behívásra koncentráltunk nagyon.
Az első válaszolóval pedig én sem értek egyet. Független attól, hogy még kölyök, az első pillanattól kezdve tanítani és nevelni kell (ezzel minden oktató egyetért). Az első hónapok a legfontosabbak, ilyenkor dől el leginkább, hogy milyen lesz a kutya-gazdi viszony. Ha most nem neveled, később sokkal nehezebb dolgod lesz.
végülis,kutya-gazdi függő.
Unokahugom kutyája 3 hónaposan nagyon el bohóckodta a dolgokat,így hagytuk,fél éves korábe tanítottuk neki akkor tökéletesen csinált mindent :)
Addigmeg kiélte "gyerekkorát" :)
pacsi, forgás, különböző könnyű és puha tárgyak behozása, lepuffantós trükk... sok sok trükk. Ajánlom a 101 kutyatrükk nevű könyvet, onnan minden mehet, ami nem ugrálás, két lábon járás, pitizés.
Persze a legegyszerűbbekkel kell kezdeni. A korai tanítás stimulálja a kiskutya agyát, segíti a fejlődését, később könnyebb lesz új dolgokat tanulni.
akkor jó,és amúgy előttem szólónak,az én kutyusomra pont ez a jellemző :))
menhelyi,és egy "cirkuszi kutya" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!